Nahát: rahát, de nem gumicukor

2022.11.20. 15:47

Két nap a Haladásban: a parajdi sótól a karamellán át a forró fehér csokoládéig

A nagy csokirajongó, mesebeli Gombóc Artúr tobzódott volna, de a közönség is az egyik ízvarázsból a másikba esett a Haladás Sportkomplexumban rendezett jótékonysági vásáron a hétvégén.

MT

Fotó: © Cseh Gábor

Csoki-, gasztro- és kézművesnapokat tartottak: több mint negyven árus kínálta a portékáit.  Olaszos mini pizzákat készített Szabi, a pék: a kemencében frissen sütött alapra megfelelően körített kecskesajt, sült malac, sütőtök, szarvasgomba vagy pármai sajt, sonka került. Szűcs Imre reformédesség műhelyében késhegyen kínálta a levendulás csokoládét, a kesudióval összepréselt vörös áfonyát. Mint megtudtuk, a gumicukor állagú rahát egy török csemege, más néven szultánkenyér: gyümölcszselé keményítővel. Tanulmányoztuk a parajdi só áldásos hatásait, amely számtalan panaszra lehet gyógyír, a fülgyulladástól a derékfájdalmon át asztmára, köhögésre is. Láttunk adventi díszeket, karácsonyi manókat, és kóstoltunk forró csokoládét a fő szervező Mák Dóri standjánál, aki egyébként a Divatbemutató kicsit másképp Alapítvány elnöke. Szándéka szerint a jótékonysági vásáron az ezerforintos támogatói belépőjegy megvételével Erdélyi Rolika kezeléséhez, a hátrányos helyzetű sportolók segítéséhez, illetve integrált játszótér kialakításához lehetett hozzájárulni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában