Rendeződött

2022.11.07. 18:30

Kétéves ügy végére tettek pontot Csöngén - Rendeződött a szervizút ügye

Kétéves ügy végére tettek pontot az elmúlt napokban Csöngén. Egy, helyrajzilag a településhez tartozó szántóföldes területen áll a Vasivíz Zrt. szennyvízátemelő állomása – ahhoz, hogy oda szervizutat építhessen a Zrt., az önkormányzat javára szolgalmi jogot kellett biztosítani.

Polgár Patrícia

Forrás: VN/Bognár Zsolt

Nyéki Sándor, Csönge polgármestere elmondta: két éve kereste meg a Vasivíz Zrt. az önkormányzatot, azzal a problémával, hogy a szennyvízátemelő és a mellette található műtárgyak csak a valóságban léteznek, de a tulajdoni lapokon ez egy beépítetlen terület. A szennyvízátemelő és műtárgyak elkészültekor az ingatlan megosztása nem történt meg. 

Ezért, mivel a Vasivíz részére nem lehet bejegyeztetni a szolgalmi jogot a víziközmű törvény szerint, csakis a Magyar Állam, vagy az illetékes önkormányzat javára, kérvényezték, hogy Csönge Község Önkormányzata javára tegyék meg azt. Amikor a megkeresés beérkezett az önkormányzathoz, a koronavírus-járvány miatt a polgármester önállóan döntött a jog megadásáról, később a képviselő-testület is egyetértett a döntéssel. Ennek értelmében elkészült egy szervizút amellyel biztosítani tudják a célgépekkel történő karbantartást, valamint kialakítottak egy új kaput, amelyen át a szervizútról közelíthető meg a létesítmény. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában