Fejlesztés

2022.11.08. 19:13

Korszerűsítik az idősek otthonát Csepregen - A város 128 millió 660 ezer forint támogatást kapott

Megérkezett a városba egy újabb pályázati forrás: 128 millió 660 ezer forint támogatás az idősek otthona korszerűsítésére, erről tartottak sajtótájékoztatót kedden.

Merklin Tímea

- A megválasztásomat követően az idősotthon energetikai fejlesztése volt az első projekt, amit elkezdtem úgy kidolgozni, hogy hosszútávon költségmegtakarítást eredményezzen a városnak.  Ez is alátámasztja azt, hogy szeretnénk megmenteni az intézmény működtetését, és azon dolgozunk, hogy minél jobb körülményeket tudjunk teremteni az otthon lakóinak. A projekt révén sikerül napelemeket felszerelni, belső átalakításokat végezni, megoldjuk a födém- és vízszigetelést, kicseréljük a nyílászárókat.  

Ágh Péter országgyűlési képviselő hozzáfűzte, hogy az Élhető város pályázaton 600 millió forintot kapott Csepreg, amiben benne van a Kossuth utcai parkolóhelyek kialakítása, a művelődési ház fejlesztése, útépítés, a játszótéren a futópálya építése, és az idősek otthona melletti park megszépítése. Ezen túl érkezett 300 millió forint a Téglagyári út felújítására. Van 387 millió forint pályázat révén a művelődési ház, a hivatal és az egészségház energetikai felújítása, szintén folyamatban van az óvoda és a bölcsőde fejlesztése 467 millió forintból.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában