Összegzés

2022.11.27. 20:00

Lesett az első hó, halálos baleset, karácsonyfakörkép, robotok versenye, 6 évtized az egészségügyben, DatAdat ügy

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Gyöngyösfalunál történt szörnyű tragédia: újabb részletek és helyszíni fotók a balesetről

Ahogy korábban beszámoltunk róla, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt hétfőn este Gyöngyösfalu közelében.

Egy Renault kisteherautó haladt a 87-es úton Gyöngyösfalu felől Szombathely irányába, amikor a jármű egy jobbra ívelő kanyarban áttért a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött a szemből szabályosan érkező Fiat kisteherautóval. Az ütközés következtében a Fiat az árokba borult, a Renault az út közepén állt meg.

Hat évtizede az egészségügyben: A szombathelyi Szabó Imréné Valika a SHAO-díjat is átvehette - fotók

Hatvan éve aktív dolgozója a szombathelyi Markusovszky-kórháznak Szabó Imréné Valika, akit a szemészeti osztály dolgozói 80. születésnapja alkalmából köszöntöttek, és a SHAO-díjat is átvehette.

Hende Csaba: Tisztázza magát a DatAdat-ügyben az Éljen Szombathely Egyesület

A szombathelyiek megnyugtatása és a város jó hírneve érdekében dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke sajtótájékoztatón azt kérte az önkormányzatot vezető Éljen Szombathely Egyesület elnökétől, Tóth Kálmántól és Nemény András polgármestertől, hogy mihamarabb tisztázzák és válaszoljanak: milyen céllal és milyen forrásból bízta meg a szervezet a Bajnai Gordon, egykori miniszterelnök érdekeltségébe tartozó DatAdatot.

Retrósarok, mézeskalács, dödölle, hecsedli és a sztár: a galagonya lekvár - Múltidéző termékek a piaci élménynapon - fotók

Cekkerben hozott élő tyúk nincs, de sok más egyéb múltidéző termékből bőven hoztak a piaci élménynapra.

Ha kell, ételt szolgálnak fel, ha kell szociális segítséget nyújtanak a robotok - videó

Az Agora Sportház Digi-Lét-Kérdések programsorozatának záróeleme a mai Robotok Napja, ahol a győri Mobilis Interaktív Élményközpont is bemutatókat tartott. A távirányítású harci járművet ki is próbáltuk.

Lesz elég karácsonyfa? - Több Vas megyei helyszínen is jártunk és érdeklődtünk

Megkezdődött a karácsonyfák kitermelése a hazai fenyőültetvényeken. A tévhitekkel ellentétben a piacra kerülő áru nem erdők „kiirtásából”, hanem faiskolákból származik - tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete. Több vasi helyszínen arra is van lehetőség, hogy a vásárlók még a kivágás előtt megjelöljék a nekik tetsző tűlevelűt.

Tiltakozás a büki gyár előtt - a cég is reagált

Elég a szagból, zajból és a talajvíz kiszipolyozásából, a környezetkárosításból! – hangsúlyozták az állateledelgyár bejáratánál megtartott tiltakozás résztvevői. A cég is reagált.

Az Írott-kő környékén 20-23 centiméter vizes, tapadó hó esett

Havazott a Kőszegi-hegység 500 méter feletti részein. Az Írott-kő környékén 20-23 cm vizes, tapadó hó esett.

Ez a hóréteg nagyon nehéz, sok fa dőlt az útra, rengeteg a letört faág emiatt nem tanácsos útnak indulni - olvasható a Kőszegi Időjárás Előrejelzés facebook oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában