Helyi közélet

2022.11.24. 17:00

Mindenkit téli madáretetésre buzdítanak Váton

Csaknem két héttel ezelőtt a Madárbarát Kör Vát két darab madáretetőt adományozott a település lakosságának. A madárbarátok most a téli madáretetésre buzdítják a faluban élő emberek apraját-nagyját.

Az említett madáretetők egyike a Vadrózsa bisztró melletti fák egyikének ágára, a másik a játszótérre került. A környezetvédők remek ötlettel álltak elő. Mindkét helyszínen, az etetők közelében a madárbarátkör kihelyezett egy-egy üveget, amelyekben madáreleséggel megtöltött kis tasakokat hagytak. Az üvegek egyben becsületkasszaképpen is működnek. Az eleséget a kör vásárolja és tölti újra az üvegekbe, cserébe pedig szívesen fogadnak adományokat a vállalkozó kedvű vátiaktól – ezt madárbarát eszközök megvásárlására, illetve a kör fejlődésének biztosítására fogják felhasználni. 

Felhívásukban áll: kérik a lakókat az etetésre, és szívesen fogadnak olyan fotókat, amelyek az eleség kihelyezésének pillanatát örökítik meg. A képeket Szigeti Ibolyának, a klub alapítójának Messenger-üzenetben tudják eljuttatni, ő tölti majd fel őket a madárbarátkör Facebook-oldalára. A fotókat beküldők között tavasszal, a madarak és fák napja alkalmából két darab madárbarát eszközt ajándékoznak azoknak az oldallátogatóknak, akik a legtöbb kedvelést begyűjtő fotót küldték be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában