Home office

2022.11.30. 17:00

Négy plusz egy nap a vépi hivatalban - A nehéz időszakban hozott intézkedés meghozta a várt eredményt

Negyedik hete már, hogy hétfőtől csütörtökig a városházán dolgoznak a hivatal munkatársai, péntekenként pedig, amikor eddig sem volt ügyfélfogadás, home office-ban, otthonról – takarékossági okok indokolták a változtatást.

Tóth Katalin

Kovács Péter mutatja a termosztátot: csütörtök délutántól hétfőn hajnali 5 óráig 15 °C van az épületben

Forrás: Cseh Gábor

A nehéz időszakban hozott rendkívüli intézkedés meghozta a várt eredményt. – Csütörtök délutántól hétfőn hajnali 5 óráig 15 °C van az épületben. Így egész hétvégén annyi gáz fogy el, mint hét közben egy nap alatt. Szinte be sem kapcsol be a kazán, jelentős a megtakarításunk – mondta el kérdésünkre Kovács Péter polgármester. A tervek szerint a fűtési szezon végéig tart majd ez a munkarend.

A képviselő-testület már szeptemberi ülésén fontolóra vette, milyen energiahatékonysági és takarékossági lépéseket lehet bevezetni az önkormányzati intézményekben. Néhány példa az azóta már megvalósult intézkedésekre: a közös önkormányzati hivatal és más intézmények helyiségeiben a fűtési szezon elejétől csökkentették és maximalizálták a hőmérsékletet, a városházán változtattak a számítógépek energiagazdálkodási beállításain, felkészültek az elektronikus számla kiállítására, a csekkek kivezetésére meghatározott vevői körben és kiterjesztették a papírmentes ügyintézést. A Szombathelyre küldendő tértivevényes leveleket egy ideje már személyesen kézbesítik a hivatal munkatársai. 

Kevesebb radiátor működik és átlagosan 18 °C van a művelődési házban, ahol a könyvtár is működik. Az önkormányzati tulajdonú épületek egyes helyiségeit lezárták a fűtési szezonra, kevesebb oldalszámmal jelenik meg a Vépi Krónika havilap. Emelkedtek a bérleti és a térítési díjak, például a házi segítségnyújtás óradíja a dr. Zmertych Aurél Gondozási Központban. A karácsonyi díszkivilágítást pedig az idén csak a város főterén működtetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában