Demonstráció

2022.11.18. 08:34

Nem ért körbe az élőlánc, 60-70-en tüntettek a Szombathelyi Tankerületi Központnál

Vas Népe

Forrás: VN

A Pedagógusok Demokratikus Szervezete által meghirdetett országos kezdeményezéshez Szombathelyen is csatlakoztak. A Szombathelyi Tankerületi Központnál alkottak élőláncot 8 óra előtt. Egy egyszerű matekfeladat megoldásával indult a demonstrálók napja: hogyan érik körbe a tömböt mintegy hatvan-hetvenen, hogy bezáruljon a lánc? Az végül nem ért körbe, a tüntetők a kézfogást választották, illetve időnként az épület körül sétáltak.

"Csináljunk földrengést, doboljunk a lábunkkal!" - hangzott el később a kérés. Nem mozdult meg a föld, ami nem utalt többre, mint hogy földrajzórán nem figyeltek a tanáraikért kiálló diákok. A tankerületi központba érkező közalkalmazottaknak viszont azt üzenték: fizessétek ki a tanárainkat!

Forrás: VN

A mellettük elsétálók közül többen nem hagyták szó nélkül a tüntetést: Inkább tanuljatok! - mondta egyikük. Egy másik szerint ez a baloldal hergelése.

Közben siető fiatalok vágták át a láncot, őket a demonstrálók arra kérték, csatlakozzanak, de azt válaszolták: nekünk iskolába kell mennünk.

A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola üzenete is elhangzott a demonstrálók követelései mellett. 

Az országos sztrájkhoz több szombathelyi általános és középiskola, a celldömölki, a répcelaki, toronyi általános iskolák, valamint a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat több dolgozója is csatlakozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában