Országjáró körút

2022.11.16. 20:10

Mondjunk nemet az uniós szankciókra! - Németh Szilárd kormánybiztos fóruma Szentgotthárdon

Németh Szilárd kormánybiztos országjáró körútjának szerda esti állomása Szentgotthárd volt. A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a rezsicsökkentés működik, most az a fontos, hogy a nemzeti konzultáción nemet mondjunk a brüsszeli szankciókra.

Tóth Judit

Forrás: Cseh Gábor

V. Németh Zsolt, Vas megye 3-as számú választókerületének országgyűlési képviselője elöljáróban elmondta: már bevett gyakorlat, hogy nemzeti konzultációk alkalmával külön is találkoznak a választókkal a kormánypárt politikusai. -Az eddigi konzultációkkal kapcsolatban elmondható, hogy létkérdésekről volt szó, hiszen az illegális migráció, majd a gyermekvédelmi törvény volt a téma. Most nagyon más a helyzet, húsba vágó a probléma: nincs ma olyan ember, aki ne érezné az elhibázott szankciók hatását – hangsúlyozta a képviselő.

Németh Szilárd kormánybiztos kiemelte, hogy a nemzeti konzultáció magyar sajátosság, egyedülálló Európában, és nagyon jó formája annak, hogy a magyar kormány megkérdezze az állampolgárokat az őket érintő fontos kérdésekről. A brüsszeli szankcióknak súlyos gazdasági, szociális és pénzügyi következményei vannak. A nemzeti konzultáció egyszerű, ám a jövő szempontjából nagyon fontos kérdést fogalmaz meg: Támogassuk, vagy ne támogassuk Brüsszelt az energiaszankciókban, a kőolajat, a gázt és a termonukleáris energiát érintő elhibázott politikában? Mi világosan fogalmazunk: mondjunk nemet a szankciókra! – hangsúlyozta a politikus, majd kitért az árstopok rendszerére, amely nagy mértékben segíti a magyar családokat. A különböző programok indításával pedig a kis- és középvállalkozásoknak kedvez a kormány, emellett gyármentő pályázatot is hirdetett.

 

A kormány folyamatos támogatást nyújt a rezsicsökkentéssel minden fogyasztónak ezzel 181 ezer forint marad a családoknál havonta. A nagycsaládos gázár-kedvezményt eddig közel 60 ezer család vette igénybe, a többgenerációs családok közül pedig 65 ezren éltek a kedvezmény lehetőségével. Az elektromos gyógyászati segédeszközökre vonatkozó könnyítést pedig közel 10 ezer embertársunk vette igénybe – fogalmazott Németh Szilárd, majd így folytatta: Az Európai Unió rendszeresen készít statisztikát a háztartásokról, azt vizsgálja, hogy ki, mennyit fizet a 27 tagállamban és Szerbiában az egyes szolgáltatásokért. A felmérésből látszik, hogy 2002-2010 között a Gyurcsány és a Bajnai kormány idején Magyarországon fizettük a legmagasabb árat villany és gáz tekintetében. A rezsicsökkentéssel az elmúlt tíz évben viszont eljutottunk odáig, hogy gázárunk a legkisebb, a villanyárat tekintve pedig csak Szerbiában kedvezőbb a helyzet.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában