Zajlanak a munkálatok

2022.11.02. 14:30

Nyomáspróba után állt le a távfűtés: szerdán még dolgoztak a szombathelyi távhőszolgáltató munkatársai

Bege Botond

Fotó: Szendi Péter

A hétvégén - ahogyan arról beszámoltunk  - több  csőtöréssel szembesültek a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. munkatársai, a problémák kijavítása még szerdán is folytatódott. Nyomáspróba következtében kilyukadó vezetékek okozták a bajt: nem volt fűtés.

Simon Annától, a cég marketingasszisztensétől szerdán délelőtt megtudtuk: az elmúlt hétvégén felmerült műszaki problémák jelentős részét már elhárították. A bajt az okozta, hogy nyomáspróbát végeztek, aminek következtében több helyen kilyukadt a távvezeték.  A még szolgáltatás-zavarral érintett területeken - Thököly I.u.33-45., Kassák L. u. 22., 24., Simon I.u.7.,9. - még dolgoznak a szakemberek, bíznak benne, hogy  szerdán mindenhol vissza tudják állítani a szolgáltatást. 

A Magyar utcai Németh Pál Kollégiumban például egy régi fűtőcső lyukadt ki, aminek következtében az épület fűtése állt le a hosszú hétvégére, a meghibásodás miatt az épület alagsorában nagyobb mennyiségű víz gyűlt össze. Kollégisták a hétvégén nem voltak az épületben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában