Sajtótájékoztató

2022.11.07. 14:21

Önértékelés, mindennapi függőségeink – érdekes témák, híres előadók a Szociális Héten

Két évnyi kényszerszünet után ismét a hagyományos formában rendezik meg a Szociális Hetet a vasi megyeszékhelyen november 9-11. között. A programokat sajtótájékoztatón ismertették a szervezők hétfőn a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. 11-es Huszár úti székházában.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Fórum a szakembereknek, érzékenyítés a lakosságnak – ezzel a kettős céllal rendezik meg a Szociális Hetet Szombathelyen, immáron 26. alkalommal. Dr. László Győző alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta: kiemelten fontos területre világít rá a rendezvénysorozat, amely idén külön üzenettel bír. 

– Figyeljünk egymásra! Nehéz, az ellátórendszer számára kihívásokkal teli időszak vár ránk. Fontos szerep hárul az intézményekre, az önkormányzatokra, a cégekre, az együttműködő szervezetekre. Ha valaki nehéz élethelyzetbe kerül, szóljon, és segítünk – fogalmazott. Dr. László Győző emlékeztetett: a szociális ágazat szereplői a legnehezebb körülmények között is a legnehezebb körülmények közt élők érdekben dolgoznak. A hagyományokhoz hűen a kiemelkedő teljesítményt végző szakemberek elismerést kapnak, a díjkiosztó gálát pénteken tartják a Városházán – a rendezvény zárásaként.

Ez a rendezvény is bizonyítja, jól és hatékonyan működik a szociális ellátórendszer a hétköznapokban – mondta Németh Klára, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Részletezte: a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálattal és a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézménnyel karöltve évente felváltva vállalják a főszervező szerepét.  

A szerdai nyitónapon dr. Pécsi Rita neveléskutató a bizalom, önértékelés, önbecsülés témáját járja körbe előadásában, majd érkezik dr. Zacher Gábor toxikológus, aki többek között azt a kérdést teszi fel: hol húzódik a határ a rossz szokás és a függőség között? Ugyancsak ezen a napon a szociális intézmények foglalkoztatásában és közfoglalkoztatásban élőállított kézműves termékek vásárát rendezik meg a Kőszegi utca 9. szám alatt. November 10-én, csütörtökön nyílt nap lesz a Zanati úti hajléktalanszállón – a program előzetes regisztrációhoz kötött. A Pálos Károly Központban szerdán az aktív idősödés, csütörtökön az időskori táplálkozás témájában hallhatnak előadást az érdeklődők. Egyebek mellett november 10-én a város hét bölcsődéjében kézműves foglalkozást, családi programot tartanak Szent Márton-napjának jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában