Siker

2022.11.30. 11:30

Országos bajnok lett egy lorigós pár - Idén még két nemzetközi verseny vár a táncosokra: Riminiben és Zágrábban - videó

Ismét sikerrel szerepeltek országos versenyen a szombathelyi Lorigo TSE táncosai, ezúttal a Békéscsabán megrendezett bajnokságon lett első egy pár.

Merklin Tímea

A dobogó csúcsán Lepsényi Gábor és Faludi Olívia kétszeres országos bajnok Junior I. B osztályban

Forrás: N/Lorigo TSE

Vándorolnak a Lorigo versenytáncosai az augusztusi tűzeset óta, amelyben leégett a próbatermük: különböző helyszíneken próbálnak, fűtetlen helyiségekben, melegítőben, kabátban, kesztyűben. Ennek ellenére helyt tudnak állni a versenyeken, így sikert értek el Békéscsabán is, ahol a legmagasabb, B-A-S osztályos versenytáncosok országos bajnokságát rendezték meg a Junior I-től a Senior korosztályig. A Junior I. korosztály B osztályban Lepsényi Gábor és Faludi Olívia mindkét táncnemben, standard és latin táncokban is országos bajnok lett.  

 - Ezzel a versennyel a kiemelt országos bajnokságok befejeződtek 2022-ben. Nemcsak a legmagasabb kategóriában, hanem a novemberben elején Kiskunhalason megrendezett C osztályos országos bajnokságon is született bajnoki cím standard táncokban Faludi Bálint - Rózsai Vivien jóvoltából, akik latin táncban is jeleskedtek, bronzérmet hoztak haza. Bálint Péter és Rába Rebeka ezüstérmes lett – tudtuk meg Lovas Henriette egyesületi elnöktől, aki azt is elmondta, hogy idén decemberben még két nemzetközi verseny vár a Lorigo TSE versenyzőire az olaszországi Riminiben, valamint karácsony előtt Zágrábban. Jövő hétvégén Budapesten versenyeznek az utánpótlás csapat tagjai. A december tehát még sűrű lesz, azonban a Lorigo TSE sportolói a nehéz edzés körülmények ellenére is keményen küzdenek, reményeik szerint karácsonyra visszaköltözhetnek tánctermünkbe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában