Intézkedési terv

2022.11.03. 12:05

Összefogás az adventi díszkivilágítás finanszírozására Szentgotthárdon

Tóth Judit

Illusztráció!

Szentgotthárd Város Önkormányzatának képviselő-testülete október végén intézkedési tervet fogadott el annak érdekében, hogy a kialakult energiaválságot kezelje. Az energia-megtakarítást célzó intézkedések részét képezi a karácsonyi díszkivilágítás redukálása is. A képviselő-testület azonban annak érdekében, hogy a megszokott adventi utcakép, díszkivilágítás idén is meglegyen a város főterén, több más városhoz hasonlóan vállalkozói és lakossági összefogást hirdet a díszkivilágítás finanszírozására.

Az elfogadott energia-megtakarítási intézkedési terv a város működése, üzemeltetetése érdekében több energia-csökkentési intézkedést foglal magába a kialakult energiaválság kezelésére. Az döntések érintik többek között a közterületi karácsonyi díszkivilágítást is. Az idei évben az ünnepi díszkivilágítás csak a Széll Kálmán téri "Mindenki karácsonyfája" felállítására és kivilágítására, valamint a Nagyboldogasszony Plébániatemplom előtti két magnóliafa díszkivilágítására korlátozódna, energiatakarékos Led típusú füzérek felhasználásával a november 25. és január 6. közötti időszakban.

Annak érdekében, hogy a megszokott ünnepi díszkivilágítás kiépítése ebben az évben is megvalósuljon, az önkormányzat - más városhoz hasonlóan - vállalkozói és lakossági összefogást hirdet. A díszkivilágítás legnagyobb költségét a díszkivilágítás telepítése és lebontása jelenti, így leginkább ehhez kérik a támogatást.

- Szentgotthárdon idén a teljes karácsonyi díszkivilágítás csak abban az esetben valósulhat meg, ha ennek költségei vállalkozói vagy egyéb befizetésekből finanszírozhatóak lesznek. Amennyiben november 16-ig felajánlásokból és tényleges befizetésekből 1 millió forint összegyűlik, akkor a SZET Szentgotthárdi Kft. elvégzi az időigényes és szakmai feltételekhez kötött Led-füzéres díszkivilágítás telepítését az adventi időszak kezdetére a Széll Kálmán téren, hogy ez ebben a nehéz helyzetben is jelképezze az összefogás erejét, és a reményt mindenki számára - áll az önkormányzat közleményében. 

Amennyiben a szükséges összeg nem folyik be a meghatározott időpontig, a bővített díszkivilágítás telepítésére nem kerülhet sor, és a felajánlásokat visszautalják legkésőbb november hónap végig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában