Összegyűjtenék az összeget

2022.11.14. 17:00

Összefogás Celldömölkön is a fényes adventért - Az adventi hétvégékre programot is szerveznek

Összefogásra buzdítja Celldömölk cégeit, vállalkozásait, magánszemélyeit Fehér László polgármester: mintegy egymillió forintba kerülne Celldömölk, Alsóság és Izsákfa központjainak ünnepi díszbe öltöztetése – ezt az összeget szeretné összegyűjteni.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN-archív

Korábban arról döntött Celldömölk képviselő-testülete, hogy a hagyományos adventi programokat megtartják, de a megemelkedett energiaárak mellett az ünnepi díszkivilágítással járó többletkiadásokat nem tudja vállalni az önkormányzat. Pénteken aztán Fehér László polgármester sajtótájékoztatón jelentette be: a szombathelyi és a szentgotthárdi kezdeményezés mintájára összefogást sürget, szeretnék összegyűjteni a szükséges összeget. – A Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület és az Együtt Celldömölk Városért Egyesület rögtön az ügy mellé állt, és 150-150 forinttal járul hozzá az ünnepi díszítéshez. 

Összesen mintegy egymillió forintra lenne szükség, a fennmaradó rész összegyűjtéséhez keressük a támogatókat. Szerintem van akkor összefogás, lokálpatriotizmus Celldömölkön, hogy ez nem lesz gond – fogalmazott. Tulok Gabriella, a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület elnöke elmondta: idén is terveznek jótékonysági akciókat az adventi időszakra, lesz ajándékosztás, és lehetőségeikhez mérten anyagilag is támogatják a nehéz helyzetben lévő családokat. Mindezek mellett örömmel fogadták Celldömölk polgármesterének kezdeményezését.

A munkálatokat ezúttal is a városgondnokság végzi: a tervek szerint a Szentháromság téren ünnepi ruhába öltöznek a fák és az oszlopok, és itt kap helyet az adventi koszorú. Mindezek mellett – takarékossági üzemmódban – az alsósági és az izsákfai templom környékét díszítik fel.

Advent négy szombatján színpadi programokat szervez és vásárt is rendez a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár – a kézműves termékeket árusítók jelentkezését november 18-ig várják. A tervek szerint idén is összeáll a város interaktív adventi naptára: a hónap végégig jelezhetik, akik ablakukba, kirakatukba kitennék a sorszámot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában