Beruházás

2022.11.29. 17:30

Öt jelentős fejlesztést adtak át a Körmendi Rendvédelmi Technikumban - fotók

Öt jelentős fejlesztést adtak át a Körmendi Rendvédelmi Technikumban. A legnagyobb beruházás kétségkívül a taktikai ház volt, amely a gyakorló intézkedések szimulációjára szolgál.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Hollósi Gábor rendőr ezredes, a Körmendi Rendvédelmi Technikum igazgatója köszöntötte a megjelenteket az átadó ünnepségen. Beszédében a megvalósult fejlesztések részleteit ismertette: - Taktikai házunkat két szinten alakítottuk ki. Előzetesen a kollégák körbejárták az országban található, hasonló célú létesítményeket annak érdekében, hogy a legkorszerűbb, legjobb taktikai házat építhessük meg. 

Közel harmincnégy millió forintba került a beruházás, amely nagyon jó szolgálatot tesz a gyakorlati oktatás során, hiszen különböző eseteket, helyzeteket tudunk szimulálni - mondta a rendőr ezredes, majd hozzátette: az új konditerem kialakítására 14 millió forintot költhettek, emellett street workout, vagyis kültéri fitneszpark kialakítására is lehetőségük nyílt. Kamerarendszer is épült 22 darab kamerával 4,7 millió forintból, ezek objektumvédelmi és biztonsági, valamint oktatási célokat szolgálnak. Ugyancsak régen várt fejlesztés volt a nádasdi lőtéren egy fedett lőállás kialakítása, ez 3,6 millió millió forintba került.  

Németh Attila, a Körmendi Rendvédelmi Technikum Rendőri Szakmai Osztályának osztályvezető-helyettese mutatta be részletesen a taktikai házat, amelyben polgári és rendőrségi helyiségeket alakítottak ki. A létesítménybe járművel is be lehet hajtani, emellett az is nagy előnye, hogy kamerarendszerrel követhetőek a gyakorló intézkedések. -Olyan taktikai ház kialakítása volt a célunk, amely a kor követelményeinek megfelel, és az összes rendőri intézkedés szimulációja megvalósítható benne. A munkálatok során kivételes összefogás jött létre, a tanulók és az oktatók együtt tervezték meg és festették ki a taktikai ház egyes részeit - mondta.

A taktikai ház átadásakor a nemzeti színű szalagot Zsinka András, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára, dr. Czene Csaba rendőr ezredes, az ORFK Humán-igazgatási Szolgálatának vezetője, valamint a körmendi iskola igazgatója, Hollósi Gábor rendőr ezredes vágták át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában