Megyei foci

2022.11.15. 08:59

Pisztolyt fogott a bíróra egy focista a meccsen a szomszédos megyében - fotó

Fegyvernek látszó tárgyat, egy pisztolyt fogott a játékvezető-asszisztensre mérkőzés közben egy tényői futballista az egyik múlt heti bajnokin Péren. Az esetről fotó is készült. A pisztolyt tartó játékos ellen rendőrségi eljárás indult.

kisalfold.hu

Forrás: kisalfold.hu

A hétvégén rutinos játékvezetőket küldött a Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóság játékvezetői bizottsága Tényőre. A megyei III. osztályban szereplő felnőttek találkozóját NB III-as, míg a tartalékok összecsapását megyei I-es bíró vezette – szerencsére minden atrocitás nélkül –, mivel egy elképesztő korábbi esemény jutott a testület tudomására. Nem mindennapi történet szemtanúi lehettek ugyanis a Pér–Tényő tartalékbajnoki nézői, amikor is a meccs közben egy melegítőben, kabátban lévő tényői futballista fegyvernek tűnő pisztolyt fogott az egyik asszisztensre - írja a kisalfold.hu

Pechjére az esetről fotó is készült, ami aztán felkerült az egyik közösségi oldal csoportjába. 

A tartalékmérkőzésen a vendégcsapat egyik játékosa, aki egyébként nem is tartózkodhatott volna a kispadon, mivel csak a felnőttmeccsre nevezték, fegyverrel hadonászott, amit rátartott az egyik asszisztensre. Úgy gondolom, ilyennek a pályán, a pálya mellett, de egyáltalán sehol nincs helye. Arról nincs tudomásom, hogy éles-, gáz- vagy riasztó- volt-e a fegyver, illetve az milyen sérülést képes okozni” – írták a fotó mellé, ami valahogy eljutott az egyik játékvezető édesapjához, aki természetesen azonnal értesítette a gyermekét. Egyébként maguk a játékvezetők nem is észlelték a fenyegetést, mivel abban a pillanatban nem történt olyan esemény a pályán, ami azt elő- idézhette volna, ám később, az ominózus meccs utáni felnőtt bajnoki hivatalos jegyzőkönyvében már jelezték a felháborító rendbontást. 

Akár egy film jelenete is lehetne, de megtörtént: egy, a találkozóra nem nevezett futballista pisztollyal céloz mérkőzés közben az asszisztensre.
Forrás: kisalfold.hu

Az MLSZ megyei igazgatósága azzal együtt, hogy értesítette az országos szövetséget, feljelentést tett a rendőrségen. 

Az esettel kapcsolatban a rendőrség a Győr-Moson-Sopron megyei portálnak a következő tájékoztatást adta: 

Sajtómegkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a kérdéses ügyben a Győri Rendőrkapitányság 2022. november 7-én zaklatás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban bővebb információt nem áll módunkban adni.” 

A kisalfold.hu megkereste a futballistát is. 

„Szeretném leszögezni, hogy részemről egyértelműen a viccelődés állt a cselekedetem hátterében, senkit nem volt szándékomban bántani, senkinek nem akartam ártani! A pisztoly egy labdarúgó kisfiánál volt, tőle került hozzám, csupán egy műanyag játék pisztoly, semmi különös. Ott a helyszínen fel sem merült bennem, milyen következményei lehetnek a meggondolatlan bolondozásnak, amit már aznap megbántam. Nagyon sajnálom, óriási butaság volt ezzel gondot okozni másoknak, magamnak és a sportágnak” – mondta el a portál érdeklődésére a futballista, akire ezzel együtt várhatóan komoly büntetés vár. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában