Közlekedés

2022.11.26. 07:11

Pótlóbuszok sem lesznek - Egész Ausztriában szünetelhet a vasúti közlekedés hétfőn - Új információk

vaol.hu

Forrás: MW-archív

Az ÖBB azt javasolja, hogy hétfőn kerüljék a felesleges vonatozást

A figyelmeztető sztrájkot az utolsó pillanatban még el lehetne kerülni, de kérdés, hogy ez sikerül-e - közölte a bvz.at. A tervek szerint szombaton 16 órától ismét folytatódnak a tárgyalások. Mindkét fél a megegyezés fontosságát hangsúlyozta. 

Az egyeztetésekkel párhuzamosan folytatódnak a 2022. november 28-án, hétfőn a vasúti szektorban tartandó, egész Ausztriára kiterjedő, 24 órás (éjféltől éjfélig tartó) figyelmeztető sztrájk előkészületei. 

- A béremelésen felül havi 400 eurós fix összeget követelünk - mondta Gerhard Tauchner, a szakszervezet mozdonyvezetői tagozatának elnöke. - A magas infláció miatt nehéz helyzetbe kerültek az alacsony és közepes jövedelemmel rendelkezők.

Sztrájk esetén az egész vonatforgalom leállna – figyelmeztet az ÖBB, és arra kéri az utasokat, hogy halasszák el a felesleges utazásokat, vagy válasszanak alternatív utazási lehetőségeket.

A munkabeszüntetés várhatóan hétfőn nulla óra és 24 óra között tart, és ez érinti a határon átnyúló forgalmat és az éjszakai vonatokat is. - Vasárnap estétől vagy kedd reggelig előfordulhatnak fennakadások a Nightjet és az EuroNight összeköttetéseiben – írta az ÖBB közleményében. Sztrájk esetén a vasút a korlátozások, késések vagy járattörlések részleteit az oebb.at/streik oldalon, az ÖBB közösségi média csatornáin közli.

Sztrájk esetén az ÖBB Standard & Sparschiene jegyek 2022. december 5-ig érvényesek maradnak, vagy azokat visszatérítik. Az ÖBB szerint a bérlettel rendelkezőket az utasjogoknak megfelelően kártalanítják is.

Előzmény:

Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy az osztrák VIDA szakszervezet november 28. hétfőn 0 órától 24 óráig sztrájkot helyezett kilátásba. Az érintett felek közötti tárgyalások jelenleg is zajlanak. Amennyiben nem születik megállapodás hétfő reggelig, úgy a fent jelölt időtartamban az ÖBB vonatok közlekedése Ausztria teljes területén szünetel, és azok autóbuszos pótlására sem kerül sor. Kérjük, utazásuk előtt tájékozódjanak az aktuális helyzetről felületeinken, vagy az ÖBB honlapján - tette közzé a GYSEV.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában