Fákat is ültettek

2022.11.17. 14:00

Régi álom valósult meg - November 12-én megszületett a Nádasdy Közösségi Kert Sárváron - fotók

Vas Népe

Megvalósult a Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület álma: november 12-én megszületett a Nádasdy Közösségi Kert. Az egyesület lelkes önkéntesek segítségével 35 fát ültetett el a Téglagyári-tó mögötti kétezer négyzetméteres területen, amelyet Sárvár Város Önkormányzata biztosított a nemes célra. A megvalósítást az I. Várrun közösségi futás résztvevői is támogatták, hiszen a nyáron lebonyolított futóverseny nevezési díjait az egyesület a kert létrehozására fordította.

 

Az ültetés pontos terv alapján zajlott, az első fázisban dió-, birs-, alma-, körte-, szilva-, meggy- és cseresznyefák kerültek a földbe. Az ültetőgödrök kiásása, a kemény talaj a vártnál nagyobb kihívás elé állította a csapatot, de mindenki kitartó volt. A munkából nők és férfiak, fiatalok és idősek egyaránt kivették a részüket. Fáradozásukat zsíros kenyérrel és forró teával hálálta meg az egyesület.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában