Előadás

2022.11.17. 16:30

Rendhagyó tanóra: olimpiai bajnokok látogattak a Nagy Lajos Gimnáziumban

A Nagy Lajos Gimnáziumban rendhagyó tanórát tartottak: Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Hegedűs Csaba, olimpiai bajnok birkózó tartott előadást a fiataloknak.

Bege Botond

Forrás: Szendi Péter

Ha mérni lehetne a valami fele irányuló figyelmet, akkor a mérőeszköz valószínűleg a maximumot mutatta volna tegnap délután a Nagy Lajos Gimnáziumban, ugyanis a sok diák lélegzet-visszafojtva figyelte a két magyar olimpiai bajnok elbeszéléseit. Hang a részükről csak akkor jött, amikor az előadás végén kérdéseket lehetett föltenni a sportolóknak.

Az iskola díszterme teljesen megtelt érdeklődő diákokkal, sőt, még a terem páholyának is nevezhető felső részéről is figyelemmel kísérték a beszélgetést a fiatalok. Ez várható volt, hiszen mindkét sportoló nagy névnek számít nemcsak hazai körökben, hanem a világranglétrán is előkelő helyeket foglaltak el az ő idejükben, hiszen mára már mindkét élsportoló visszavonult.

Forrás: Szendi Péter

A sok elhangzott érdekesség között olyan tényeket hallhattunk, mint hogy Hegedűs Csaba a 100. magyar olimpiai aranyérmet szerezte meg, Nagy Tímea pedig a 150. aranyat hozta haza a megmérettetésről. Az egyik érmet, biztatásként még az előadásra is elhozta a vívó, amit a fiatalok izgatottan adtak körbe egymást közt. Nagy ámulattal nézegették, próbálták kitalálni a súlyát, vagy elvesztek az érem kidolgozásának részleteiben.

Az előadás első felében hallhattuk, hogy miként utasították el Nagy Tímeát a sportágtól még kezdő korában, és azt is, hogy az édesapja hogyan oldotta meg, hogy az akkori edzője hagyja, hogy a lánya tovább gyakorolhasson. Hegedűs Csaba is sok jó tanáccsal látta el a fiatalokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában