Demonstráció

2022.11.24. 07:00

Tiltakozás a büki gyár előtt - a cég is reagált

Elég a szagból, zajból és a talajvíz kiszipolyozásából, a környezetkárosításból! – hangsúlyozták az állateledelgyár bejáratánál megtartott tiltakozás résztvevői. A cég is reagált.

Horváth László

– Az elmúlt időszakban több megkeresés is érkezett a helyiek részéről azzal kapcsolatban, hogy a Nestlé állateledelgyára zajos, poros, környezetszen - nyező. Elegük van a környezetkárosító működésből, a bővítés sem indokolt – fogalmazott a mintegy harminc megjelent helyi előtt Giczy József, a tiltakozás szervezője. Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője szerint az nem járja, hogy Bükön is szép számmal dolgoznak külföldiek, a hasznot kiviszik az országból, a környezeti ártalom pedig itt marad.

 – Magyarország legnagyobb élelmiszeripari beruházása zajlik Bükön, melynek köszönhetően 1500 főre bővülhet a magyar munkavállalók száma – mondta Tompa Gábor, a Nestlé Hungária kommunikációs vezetője. – A jórészt környékbeli gazdáktól beszerzett mezőgazdasági alapanyagokból előállított termékeket több mint 50 országba exportálja a cég. Működésünket a vonatkozó jogszabályok szerint, hatósági engedélyek birtokában végezzük. Az akciócsoport képviselőinek a találkozásra több időpontot is felajánlottunk, de ezzel a lehetőséggel nem éltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában