Konferencia

2022.11.30. 16:00

Több mint kétszáz ember vett részt a műhelymunkában - Konferenciával zárult a projekt - fotók, videó

Ma délelőtt a városházán tartották azt a konferenciát, ami egy többéves projekt záróeseménye volt. A projektben több mint 50 millió forintos támogatásból dolgoztak.

Bege Botond

Forrás: Unger Tamás

Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere köszöntötte a résztvevőket, és elmondta, szerinte a városok olyan szőttesek, amelyek lehetnek szépek is, csúnyák is. De igazán akkor harmonikus, szép és kiemelkedő ez a szőttes, ha a szálak tudnak egymásról, és segítik az egészet. Ezt a folyamatot segítette a „CreaStart 4.0 – Kreatív közösségi és tudásalapú szolgáltatásfejlesztés Szombathelyen” című projekt is. 

Babós Csaba, a Vállalkozói Központ ügyvezető igazgatója az esemény előtti sajtótájékoztatón elmondta: sok olyan kezdeményezés van a városban, amely önállóan jól működik, de hiányzott egy szakmai értékelés vagy egy összefogó erő. A kezdeményezés ezt a feladatot vállalta, hogy összegyűjti az olyan civil kezdeményezéseket, ötleteket, innovatív dolgokon gondolkodó embereket vagy szervezeteket, akik a városért cselekednének. Céljuk volt, hogy a jó ötletek ne vesszenek feledésbe és azokra is építve lehessen formálni a város látképét, hogy minél inkább jól élhető legyen a megyeszékhely.

 

A projekt során megtartott műhelymunkákon több mint 200 ember vett részt több témában, mint például a kultúra, a művészetek, média, turizmus, vendégfogadás, gasztronómia, szállás-helyszolgáltatás vagy sport. Hutflesz Mihály, a Régiófókusz Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a lakosságtól, a polgároktól érkező kreativitás felhozatala és összefogása volt a fő cél, hogy azt majd később vissza tudják forgatni a város fejlesztésére. Bokányi Adrienn tanácsnok hozzátette, ezek a műhelymunkák hasznosak voltak, hiszen folyamatosan gondolatébresztő jelleggel működtek, így a városvezetés számára is hasznos információkat tudtak gyűjteni. A konferencia során szakmai előadások is elhangzottak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában