Születésnap

2022.12.02. 20:00

A legfényesebb csillag - Húsz éves a sárvári fürdő - fotók

Megnyitásának huszadik évfordulóját ünnepelte a sárvári gyógyfürdő pénteken: a létesítmény, a város, a megye egykori- és jelenlegi képviselői gyűltek össze az alkalomból. Ahogy az egy zsúrhoz illik: nem maradt el a torta, s játék és az ajándék sem.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Cseh Gábor

Egy élmény, ami összeköt, ez a sárvári fürdő szlogenje. Húsz éve köt össze ez a fürdő családokat, barátokat, munkatársakat – fogalmazott köszöntőjében Kántás Zoltán fürdőigazgató. Hozzátette: a gyógyvízre épülő kultúra 1968 óta létezik a városban, az új, Széchenyi Terv segítségével megépülő fürdőben azonban újragondolták a gyógyászati szolgáltatásokat, és nagy hangsúlyt fektettek az akkoriban elterjedő wellness-irányzatra. A sárvári fürdő mára a térség idegenforgalmának mozgatórugója lett – mutatott rá. Húsz év alatt több mint 12 millió fürdővendéget fogadtak és több mint kétmillió gyógy-és wellness kezelést végeztek. A fürdő szállodája 2003-as megnyitása óta több mint 112 ezer vendégnek adott szállást, akik több mint 300 ezer vendégéjszakát töltöttek el náluk. A 16 éve működő termálkemping pedig közel 190 ezer vendéget fogadott, akik több mint 750 ezer vendégéjszakát töltöttek el Sárváron.  

Ágh Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte: Sárvárnak a történelemben nevet a Nádasdyak szereztek, a jelenben a fürdő adja meg ismertségét. – Büszkék lehetünk a fürdőre, felírta a várost a turisztikai térképre, ráadásul nagyon sok embernek ad munkát, megélhetést. Pártállás nélkül nélkül fontos volt ez a fürdő mindenkinek az elmúlt két évtizedben. Az elmúlt húsz év megtanította azt is, hogy a kihívások, összefogással legyőzhetőek – fűzte hozzá.  

Felidézte az alapkőletételt megelőző időszakot dr. Dénes Tibor, a város nyugalmazott polgármestere, aki emlékeztetett arra is: a kormány összesen kettő, a város pedig további egymilliárd forinttal támogatta a beruházást. A következő évtizedekre pedig azt kívánta: az eddigiekhez hasonlóan virágozzék tovább a létesítmény. – Ötcsillagos várost építünk, és ennek az első és legfényesebb csillaga a fürdő. Az elődök nagyszerűen gazdálkodtak a lehetőséggel, a város alatt megbújó termálvízzel - mondta Kondora István, Sárvár polgármestere, aki a megye és a sárvári ipartestület képviselőivel együtt oklevelet adott át a huszadik születésnapját ünneplő fürdő igazgatójának,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában