Tizenheten kaptak díjat és oklevelet

2022.12.14. 18:32

A Mikulás volt a téma - Eredményt hirdettek a rajzpályázaton - fotók

Sikeresen zárult a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szombathelyi Tagintézményének rajzpályázata. A résztvevőket szerdán eredményhirdetésre várták a Berzsenyi tér 2. szám alá.

Tóth Kata

Bíró Zoltán és Szakály Gerda adta át a díjakat a gyerekeknek

Fotó: © Cseh Gábor

A Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szombathelyi Tagintézményének tehetséggondozási feladatot ellátó munkacsoportja először hirdetett rajzpályázatot a nevelési tanácsadásban, logopédiai és pszichológiai ellátásban részt vevő 4–9 éves korú gyermekeinek két óvodai és egy általános iskolai korcsoportban. A gyerekek három irodalmi mű közül választhattak: Gazdag Erzsi Megjött a Télapó; A Mikulás és a rendetlen nyulak vagy Marék Veronika Télapó és Ezüstmackó meséjét ábrázolhatták tetszőleges technikával. A pályázók legfeljebb három alkotással nevezhettek. Az eredményhirdetésen Bíró Zoltán, a tagintézmény megbízott vezetője és Szakály Gerda, a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója köszöntötte a családokat, és adta át nekik a Mikulás üdvözletét. Tizenhét gyermek kapott díjat és oklevelet az első emeleti aulában – korcsoportonként díjazták az 1., 2. és 3. helyezetteket –, de senkit sem engedtek haza ajándék nélkül a szervezők.

Rajzokat, festményeket, grafikákat, temperával, színes ceruzával, filctollal, vízfestékkel, zsírkrétával készült alkotásokat is láttunk a 2. emeleti kiállításon – szinte kivétel nélkül mindegyiken, más-más alakban, de ott volt a Mikulás. Tóth Viktória tervezőgrafikust, a zsűri elnökét kértük, hogy értékeljen. – Nagyon ügyesek a gyerekek, sokrétűen fogalmaznak képekben és változatos formavilággal dolgoznak. A legtöbben színes ceruzával, zsírkrétával, filctollal alkottak, csak néhányan választották a vízfestéket és a pasztellkrétát. Hatvankilenc gyermektől összesen nyolcvan rajz érkezett be a november 25-i leadási határidőig – mondta. Az alkotásokat a Berzsenyi téri épületben állították ki, és felkerülnek az intézmény honlapjára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában