Nem művészet

2022.12.05. 17:26

A rendőrség elemzi a kamerafelvételeket, fokozott ellenőrzés a szombathelyi adventi vásárban

A szombathelyi Fő téri vásár árusai közül többen azzal szembesültek az első adventi hétvégén, hogy a bódéjukat éjszaka ismeretlen vandálok jól látható módon összefirkálták. Utánakérdeztünk, vannak-e az ügynek következményei.

Bege Botond

Forrás: VN-archív

November 27-én virradóra több, a város központi részén fölállított, az önkormányzat tulajdonában lévő bódét  megrongáltak, hasonló sorsra jutottak az illemhelyek is.  Bár vannak, akik a művészeti megnyilvánulások közé sorolják az efféle akciókat, az ismeretlen "művész" jeleit - a feltűnő "tag"-eket - a vécékről gyorsan eltávolították, a bódék hátoldalát pedig egy másik préselt falappal födték el. 

Megkerestük a rendőrséget is, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított, zajlik a nyomozás. A közterület-felügyelettől pedig megtudtuk: a belvárosban nyolc kamera üzemel a nap huszonnégy órájában, az esemény elkövetésével kapcsolatba hozható rögzített felvételeket átadták a rendőrségnek.  Hogy pontosan mekkora  az okozott kár, még nem tudni. A tisztítás költségei az önkormányzatot terhelik. Az eset után a vásár területére fokozott ellenőrzést rendeltek el,  sűrűbb gyalogosjárőr-szolgálattal találkozhatnak a vásár látogatói.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában