Jótékonysági rendezvény

2022.12.15. 18:38

A vasi gyermekotthonok lakóit látták vendégül Haladás Sportkomplexumban - fotók, videó

Jótékonysági rendezvényt tartottak a Haladás Sportkomplexumban az összes Vas megyei gyermekotthon lakói számára csütörtökön.

Merklin Tímea

Dr. Balázsy Péter megyei jegyző, Dr. Székely János megyés püspök, Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök és Szántó Erzsébet, a Haladás menedzsere

Fotó: Cseh Gábor

A Haladás VSE volt a házigazda, a támogatók révén létrejött programot Őze Guth Szilvia álmodta meg és szervezte, az idei már a negyedik volt. Köszöntőt mondott Szántó Erzsébet, a Haladás klubmenedzsere, kifejezve reményét, hogy a jelenlévő gyerekek egyre szorosabban kötődnek majd a sporthoz. Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, parlamenti alelnök, aki a nagymamája történetét hozta, aki tizenkét gyermeket szült, megvakult, amikor a legkisebb ötéves volt, de összefogott a család, és mindent megoldottak - az életben ilyen nehézségekkel is meg kell, és meg is lehet küzdeni. 

Dr. Székely János megyés püspök egy kisfiúról mesélt, akit éjjel az édesapja felkeltett, fát vágtak, kocsira tették, és egy idős néni kapujába tették úgy, hogy senki meg ne lássa. Azt mondta később, hogy élete legszebb karácsonya volt: adni a szükséget szenvedőnek; a néni azt hitte, angyalok jártak nála. 

Dr. Balázsy Péter megyei jegyző hangsúlyozta, hogy ha megpróbáljuk segíteni egymást, kihozni magunkból a maximumot, büszkék lehetünk arra a közösségre, amelyet mi alkotunk.  

Az esten fellépett a Varnyú Country, a Mira Orient Art és Herceg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában