Lista

2022.12.20. 13:37

Akik feketén foglalkoztatnak - Bőven találhatók Vas megyeiek is a felsorolásban

Frissült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal listája, amelyen a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének nem megfelelő adózók is szerepelnek. Vasiak is találhatók a felsorolásban.

VN

Forrás: Pixabay

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján rendszeresen közzéteszi azoknak a foglalkoztatóknak a nevét, székhelyét, lakcímét, adószámát – természetes személyeknél az adóazonosító jelet –, amelyeknél a végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem jelentették be alkalmazottjuk munkaviszonyát. A NAV közzéteszi továbbá a jogsértést megállapító határozat keltét, és végrehajthatóvá válásának napját is, írja az adóhatóság. 

A közzétett adózók adatait két év elteltével törlik. A be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózók listáján Vas megyeieket is találtunk: 41 szombathelyi székhelyűt, nyolc répcelaki, három büki, két vépi, öt kőszegi, egy őriszentpéteri, két szentgotthárdi, négy körmendi, 11 sárvári, három celldömölki és egy vasvári cég/ magánszemély is szerepel a táblázatban. 

Az adatok alapján többségük az építőipar, a kereskedelem és a vendéglátás területén tevékenykedik. Az adóhatóság a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének nem megfelelő adózók adatait is közzéteszi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában