Előtérbe kerültek a problémák

2022.12.27. 14:20

Átadták a munkaterületet, épülhet a szombathelyi Markusovszky utca új parkolója

Átadták a munkaterületet, január-februárban elkészülhet a 46 új parkolóhely a Markusovszky utcában, az Egészségügyi Alapellátó mögött.

Tömböly Ágnes

Civil tiltakozás is indult

Forrás: VN-archív

Civil tiltakozásnak köszönhetően kerültek előtérbe a Markusovszky-kórház körüli parkolási problémák. Ismert, miután az önkormányzat értékesítette a régi városi strand egy részét, és a tervek szerint ott új lakások, üzletek létesülnek, aláírásgyűjtés indult. Tovább nő a terület zsúfoltsága, még nehezebben találnak majd megállóhelyet a kórház dolgozói is – erre ugyancsak felhívták a figyelmet akkor a beruházás ellen tiltakozók. A régi városi strand területe végül nem került vissza városi tulajdonba, de augusztus végén Nemény András, Szombathely polgármestere bejelentette, hogy az Egészségügyi Alapellátó mögött, önkormányzati területen 46 új parkolóhelyet építenek várhatóan még az idén. A projekt akkor már építési engedéllyel rendelkezett. 

Nemény András legutóbb arról tájékoztatta lapunkat: a munkaterületet átadták, a térkövet beszerezték, és a Szova Nzrt. munkatervében már szerepel a beruházás. - Úgy tudom, hogy január-februárban elkészül az új parkoló – tudtuk meg a városvezetőtől, aki szólt arról is, hogy azt a kórházi dolgozók számára alakítják ki.

A beruházás velejárója, hogy azzal tovább csökken a zöldterület nagysága az Egészségügyi Alapellátó mögött – ez is látszik a közzétett tervrajzon. Mint ahogy az is, hogy várhatóan az Esterházy Antal utca irányából lehet majd megközelíteni az új parkolóhelyeket. A polgármester azt firtató kérdésünkre, hogy a Késmárk és az Esterházy Antal utcai lakóit erről tájékoztatták-e, úgy reagált: a tervek nyilvánosak, és azzal kapcsolatosan nem kapott visszajelzést.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában