Áldás

2022.12.12. 21:47

Az öröm vasárnapján áldotta meg a templomot és az orgonát dr. Székely János megyés püspök Vépen - fotók

Az öröm vasárnapján az esti szentmisén áldotta meg dr. Székely János megyés püspök a templom felújított belső terét és modernizált orgonáját.

Tóth Kata

Forrás: Unger Tamás

A főpásztor szentbeszédében feltette a kérdést: mit tanít nekünk a Biblia az örömről? Meg is válaszolta: egyrészt azt, hogy az öröm ajándék, másodsorban, hogy megsebzett világunkban is lehetséges befogadnunk a föntről jövő örömet. Németh Tamás plébános elmondta: a templom belső terének felújítása a megkezdett külső felújítás járulékos feladata lett. Új festést kaptak a padok, a megbontott belső falburkolatokat javították, visszaállították régi állapotába a két hátsó szoborfülke-kápolnát, a Szent József-fülke hátsó apszisában egy feszületet helyeztek el. A felújításokat egyházmegyei támogatásból finanszírozták, a munkák zöme egyedi felajánlás volt. Az orgona is megújult: elektromos vezérlésű, bővített hangszer kíséri az Isten dicsőítésére felhangzó énekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában