NAV

2022.12.02. 13:26

Belgiumba tartott, de már az M1-esen lekapcsolták a hamis Gucci és LV ágyneműket szállító csempészt - Videó

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint ötmillió forintot érő hamis ágyneműt találtak egy autóban Komárom-Esztergom megyében.

vaol.hu

Forrás: NAV

A pénzügyőrök az M1-es autópálya ácsi szakaszánál ellenőriztek egy kocsit, aminek a rakterében lévő zsákokban Gucci és Louis Vuitton  márkajelzésű ágyneműgarnitúrákat találtak. A sofőr azt mondta, hogy a csomagokat Belgiumba viszi egy számára ismeretlen ember kérésére. Az előzetes szakértői vélemény szerint a termékek hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A több mint ötmillió forint értékű árut a NAV munkatársai lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt eljárást indítottak.  

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nem csak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is egészségügyi kockázatot jelentetnek - közölte a NAV.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában