Növénykülönlegességekkel

2022.12.26. 17:00

Díszkert a Farkas-erdőben - Hamarosan elkészül a Káld-Hidegkúti Ökoturisztikai Központ új turistaháza

Hamarosan elkészül a Káld-Hidegkúti Ökoturisztikai Központ új turistaháza, amely köré több mint 300, télen díszítő növénykülönlegesség került.

Vas Népe

Forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Legújabb turisztikai beruházásaként egy 8 szobás, 16 férőhelyes, megújuló energiát is használó turistaházat alakít ki a Szombathelyi Erdészeti Zrt. az erdő és rét határán, a csodálatos Farkas-erdő közepén.

Sietve dolgoztak az erdőgazdaság munkatársai, hogy még a fagyok előtt a földbe kerüljenek a szálláshely környezetét díszítő növények – összesen több mint 35 fajtából mintegy 300 darab. Ezek leginkább télen pompáznak, az év többi részében pedig a Farkas-erdő nyújthat felejthetetlen emlékeket a vendégeknek.

Forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

A turistaház köré kétféle növénytársulást telepítettek. Az épület és az erdő között őshonos növények kaptak helyet: tiszafa, boróka, berkenyék, hársak, homoktövis, cserszömörce, kecskerágó, húsos som. Az előkertben pedig télen virágzó, vagy kérgükkel, vesszejükkel díszítő örökzöldeket ültettek el. A téli bangita az év leghidegebb hónapjaiban virágzik, majd tavasztól kék bogyókkal díszít. Ezüstfa, narancssárga vesszejű japán juhar, tűzvörös levelű imafüzér fa, abélia, törpe magyal, korallberkenye, babérmeggy és krétakérgű himalájai nyír is került ide. Télen is attraktív lesz a díszkert – ígéri az erdőgazdaság kollégája, a Jeli Arbor rétum főkertésze, Ruborits Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában