Megszavazták

2022.12.09. 13:25

Döntöttek: maradnak a rollerek Szombathelyen

A szombathelyi közgyűlés megszavazta a Lime Technology Kft.-vel kötött szerződés meghosszabbítását, így 2023. június 30-áig maradnak a zöld-fehér rollerek a városban, aminek a gyalogosok örülnek, az autósok - az eddigi beszámolók szerint - kevésbé.

Bege Botond

Forrás: VN-archív

Fotó: © Cseh Gábor

Az eredeti megállapodást nem változtatták meg, így minden marad a régiben: az üzemeltető cég továbbra is bérleti díjat vizet a városnak, melynek összege továbbra is 900.000 (+áfa) forint maradt.

Ahogyan arról többször is beszámoltunk, a rollerek szeptember vége óta vannak Szombathely utcáin - és hoztak magukkal hideget-meleget. Az előzetes, inkább negatív véleményekkel ellentétben mostanra inkább felfelé ível a népszerűségük, hiszen az emberek egyre inkább kezdik megszokni a közlekedés eme modern alternatíváját és az "idősebb" korosztály is egyre inkább használja.

És akkor ismételjünk: fontos, hogy ha nem megfelelően leparkolt járművet látnak a lakosok, azt bejelenthetik a Lime-applikáción keresztül. Ha jogosnak ítélik meg a bejelentést, a rollert elszállítják.

Jelenleg a flotta csaknem 250 rollerből áll, de a Lime magyarországi vezetőhelyettesétől, Irmai Krisztiántól megtudtuk, ez a szám 300-ra nő tavasztól. A parkolórendszer kialakításához szükséges adatok még nincsenek meg, így azok kijelölése csak az első szezon (tavasz, nyár) utáni időszaktól várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában