Legolvasottabb cikkek

2022.12.25. 14:00

Durva baleset Szombathelyen, elkezdődtek az írásbeli érettségik, a háború hozta össze a családot - Ez történt májusban Vas megyében

vaol.hu

Forrás: vaol.hu

Elérkezett az elcsendesedés időszaka, hamarosan ideérnek az ünnepek, már mindenki javában készül a karácsonyra. Nemsokára pedig már búcsúztathatjuk az óévet. 

Ahogy eddig is, idén is múltidéző cikkekkel búcsúzunk az évtől. Összegyűjtöttük portálunk legolvasottabb írásait, aminek a segítségével felidézhetik, hogy milyen is volt a 2022-es esztendő. Vegye fel a múltbalátó szemüveget, és tartson velünk.

Év végéig minden nap egy-egy hónapot mutatunk be, egészen január elsejével bezárólag. Kategorizáltuk a legolvasottabb cikkeink listáját, hogy különbféle tartalmak közül válogathassunk. Nézzük meg, tehát mik történtek 2022 májusában…

Helyi kék hírek

Nagy baleset volt Szombathelyen, teljesen le kellett zárni az egyik fő utat

Május legolvasottabb írásainak egyike egy komoly balesetről számol be, ami rögtön a hónap első napjának délutánján történt Szombathelyen. Kora délután három autó ütközött össze a 11-es Huszár úton. A balesetben egy Renault személyautó érkezett az Alsóőr utca felől és nem adott elsőbbséget a 11-es Huszár út kereszteződésében érkező Audinak, amelynek következtében ütköztek. Az Audi az ütközés erejétől egy parkoló Jaguar-nak csapódott. A mentősöknek a helyszínről mindkét sofőrt kórházba kellett szállítani.

Életét vesztette az a férfi, aki fejbe lőtte magát Balogunyomban

Sajnálatos módon egy tragikus esetről is hírt kellett adnunk május első napján. Vasárnap, május elsején érkezett a hír, hogy életét vesztette a férfi, aki pénteken lőtte fejbe magát Balogunyomban. Mivel a vasi településen nagy riadalmat okozott az eset, és olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy lövöldözés volt, lapunk az emberek megnyugtatása végett és az ügy súlyossága miatt azonnal a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordult gyors válaszok reményében. Több kérdést is feltettünk, többek között azt, hogy hogyan sérült meg a férfi, milyen eszköz okozta a sérülést és hogy önmagának okozta-e ezt vagy idegenkezűség is felmerült. Az Országos Rendőr-főkapitányság kérdéseinkre több mint egy nappal később küldött választ, miszerint a sérült férfi elhunyt, és a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálta a körülményeket. "Megkeresésével összefüggésben tájékoztatjuk, hogy a sérült férfi 2022. május 1-jén hajnalban elhunyt. Az eset körülményeit a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretein belül vizsgálja." Érthetően lefordítva ez azt jelenti, hogy tényleg történt ilyen eset és a férfi legálisan tartotta a fegyvert, amivel magának okozta a sérülést, nem merült fel idegenkezűség gyanúja.

Meghalt az árokba csapódó robogó utasa Ikervár és Sótony között

Május 13-án éjjel történt tragikus motoros baleset az Ikervárt és Sótonyt összekötő úton. A Honda robogó tisztázatlan körülmények között hajtott árokba a két falut összekötő úton. A robogón szabálytalanul ketten utaztak, a sofőr pedig ittas volt és jogosítvánnyal sem rendelkezett. Utasa nem viselt bukósisakot, így a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A robogó vezetője könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Helyi közélet
A háború egyesítette a Juhász családot - Egy kézipoggyásszal érkeztek Vámoscsaládra

Februárban pusztító háború tört ki a szomszédunkban. Az események rengeteg család életét felforgatták a Kárpátalján és szerte Ukrajnában. Május elején egy igazán emberi, megható történetről olvashattak nálunk. A háború kitörésének másnapján indult útnak gyermekeivel, férje után Juhász Éva. A család Vámoscsaládon egyesült. Juhász Zoltán még 2021 novemberében érkezett Magyarországra dolgozni, egy lövői gyárban tudott elhelyezkedni. Felesége, Éva február 25-én a háború kitörésének másnapján döntött úgy, hogy gyermekeivel, a tízévek Krisztiánnal, az ötéves Eszterrel és a kétéves Katalinnal útnak indulnak Magyarország felé. Nem többel, egy kézipoggyásszal érkeztek meg testvéréhez Balassagyarmatra, majd indultak tovább Zoltánhoz a nyugati országrészbe. Végül Vámoscsaládra kerültek, a közeljövőben pedig Répcelakra. A helyiek, mint az iskola tantestülete és a tűzoltók is, rendszeresen támogatják őket adományaikkal: májusra a hétköznapi élethez szükséges dolgokat már össze is gyűjtötték nekik. Éva idős hagyta Kárpátalján, akikkel telefonon tartja a kapcsolatot. 

Vizsgázóbarát volt a feladatsor – Ott voltunk a celldömölki gimnáziumban a magyarérettségi kezdetén - fotó

Május elején országszerte megkezdődtek az írásbeli érettségik: a közép- és emelt szintű magyarérettségivel startolt a tavaszi vizsgaszezon. A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban 51-en álltak neki a feladatmegoldásnak pontban 9 órakor. Az utolsó tanítási napon diáktársaiktól és tanároktól is elköszöntek a végzős diákok. A hétvégén még jutott idő átnézni a témaköröket, rendszerezni a gondolatokat. Hétfőn, május másodikán reggel fél 9-kor a gimnáziumban középszintű érettségit író 52 diák négy osztályteremben egészséges izgalommal várta a bűvös mondatot: elkezdhetik a dolgozat írását. A 12. a osztályos Kovács Kornél nem titkolta a feszültségét: 

– Rengeteg múlik az érettségin, nagy a nyomás rajtunk. A továbbtanulást kockáztatja, aki elrontja – hallottuk tőle. Kornél a hétvégén érettségi feladatokat oldott meg több tantárgyból – vasárnap este kezdett izgulni.

Helyi bulvár

Meghitt közös fotón mutatta meg kisfiát a nyilvánosságnak Kocsis Korinna

Az Instagram-oldalán posztolt képet újszülött gyermekéről a vasi származású modell, szépségkirálynő. Május 11-én született meg kisfia. Korinna pedig május 24-én ünnepelte a születésnapját, majd ezt követően egy közös fotóval köszönte meg a jókívánságokat. "Ő életem legszebb ajándéka!" - írta a kép alá a büszke édesanya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában