Segítség

2022.12.23. 08:00

Egymillió a gyermekosztálynak - A gyermekek gyógyulását, a szakmai munkát segíti a Beko Engineering Kft. adománya

Egymillió forintot adományozott a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának a BEKO Engineering Kft. Tegnap adták át az ezt tanúsító emléklapot.

Tóth Kata

Rácz Judit, Szakos Éva, dr. Csákváry Violetta, dr. Stánitz Éva az adomány átadóján

Forrás: Cseh Gábor

Az ausztriai tulajdonosi hátterű, mérnöki és informatikai szolgáltatásokat nyújtó cég vezetése és valamennyi munkatársa nevében Szakos Éva ügyvezető igazgató úgy fogalmazott az ünnepi átadón: fontos számukra a segítés, támogatás, különösen, ha az a gyermekeknek szól. Kiderült: az idei a 12. év, hogy karácsony előtt egymillió forintot juttatnak a kórház gyermekosztályának. Az adományozás hátteréről elmondta: az alakulásuk utáni első két évtizedben partnereiknek jelképes ajándékkal köszönték meg az együttműködést. 

2011-ben aztán úgy döntöttek: az ajándékokra szánt összeget inkább karitatív célokra fordítják – mindezt partnercégeik felé is kommunikálták, akik elismeréssel fogadták a kezdeményezést. A Markusovszky-kórház gyermekosztályára esett a választásuk, évek óta ők a kedvezményezettek. Az első években a kardiológiai szakambulancia eszközbeszerzéséhez, felújításához, majd a baba-mama szoba megszépüléséhez járultak hozzá anyagilag. A támogatás összegéből oktatási célra is jutott. Szakos Éva arról biztosította a kórház képviselőit: a jövőben is megtartják e támogatási formát, és arra biztatta őket, ha év közben van szükségük segítségre, akkor is jelezzenek. Majd ígéretet tett, hogy az összeg még aznap megérkezik a Savaria Gyermekeiért Alapítvány számlájára.

Dr. Stánitz Éva orvosigazgató királyinak nevezte a felajánlást, és a kórház vezetése nevében megköszönte az adományt. Mint mondta, a kórház eszköz- és műszerellátottsága megfelelő, folyamatosan fejlődnek, ám mindig hálásak, ha a kényelmi szempontokat, szolgáltatásokat egészíti ki egy adomány. Dr. Csákváry Violetta osztályvezető főorvos hozzátette: terveik szerint arra fordítják majd a pénzt, hogy az osztályon minél több kezelőhelyiség és kórterem legyen klimatizált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában