Közösségi program

2022.12.03. 13:15

Először rendezték meg az Őrségi didergőst Szalafőn - fotók

Első alkalommal rendezték meg Szalafőn az Őrségi didergős közösségi programot, amelyen ötven gyalogtúrázó, és százötven futó vett részt. Nem verseny, inkább közösségi élménymozgás volt ez a karácsonyi ünnepek előtt.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Borús, esőbe hajló időben tartották meg az első Őrségi didergőst Szalafőn. Igaz, dideregni nem kellett, de a hőmérő nem mutatott négy celsius foknál többet, úgyhogy mindenkinek jól jött a testmozgás, arról nem is beszélve, hogy páratlan természeti környezetben, az Őrség egyik gyöngyszemének nevezett településen lehetett egyet gyalogolni, futni.   

A közösségi esemény ötlete Légrádi Zoltán fejéből pattant ki néhány évvel ezelőtt, aki az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület elnökeként aktív és rutinos a különböző sportprogramok szervezésében. A szalafői rendezvényre a koronavírus miatt várni kellett ugyan, de ez sem a szervezők, sem a részvevők lelkesedését nem befolyásolta.

-A 8 kilométeres gyalogtúrára ötvenen neveztek, a csoportot eredetileg Lugosi Arnold, Szalafő polgármestere vezette volna, ám lebetegedett, így Tóth Jenő jegyző ugrott be helyette. A túra résztvevői megnézhették Szalafő több nevezetességét, többek között az Őrségi Népi Műemlékegyüttest Pityerszeren, az Őrségi Nemzeti Park vadlovait és bölényeit, valamint a magyar-szlovén határon álló úgynevezett Határkőparkot - tudtuk meg Major Katalin szervezőtől. 

A futók három kategóriában indultak, a legnépesebb mezőny a 8 kilométeres távon jött össze, de többen vállalkoztak 16, illetve 24 kilométerre is. 

-A település turizmusában új elem az Őrségi didergős, de az elsődleges cél a mozgásra ösztönzés és az élményszerzés - tette hozzá a szervező. 

A rajtnál mindenki névre szóló rajtszámot vehetett át,  a célba érkezve pedig minden résztvevő emléklapot kapott. A szervezők babgulyással és meleg italokkal készültek, a szalafői önkormányzat jóvoltából pedig kézműveskedésre is volt lehetőség a művelődési házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában