Vége a vásárnak

2022.12.30. 13:31

Eltűnt a maci és a karácsonyi szán - Bontják az adventi vásárt Szombathelyen

A szombathelyi Fő téren már nincs kint a maci, a karácsonyi szán és a fénygömb is eltűnt a városháza elől – megkezdték a szombathelyi adventi vásár bontását.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Az ünnepi hangulatból december utolsó napjaira már vissza is csöppenhetünk a hétköznapok szürke valóságába Szombathelyen: péntek délelőttre a bódék jelentős részét beszedték, már csak két helyen kínálnak forralt bort, puncsot és némi harapnivalót. A város karácsonyfája mellett várja még a gyerekeket a körhinta.

- Az árusok jelentős része az elmúlt napokban összepakolt. Sokan már december 27-én elkezdték a rakodást. Jómagam úgy gondoltam, még az év utolsó napján nyitva tartok – mondta el érdeklődésünkre Sárközi Adrián, aki kollégáival apró karbantartási munkákat végzett és a helyet rendezte ottjártunkkor. - Készülünk a szilveszterre, a kicsiket tálcán kölyökpezsgővel várjuk – tette hozzá. A vállalkozó az elmúlt hetekre visszatekintve úgy értékelt: - Változatos volt a szezon, sokszor volt nagyon hideg, és többször esett is az eső, utóbbi jelentette a legnagyobb problémát. Esőben nem jönnek ki a családok. Ugyanakkor azokon a hétvégéken, amikor az időjárás kedvező volt, jó forgalmat értünk el – összegzett.

Megjelentek viszont a szilveszteri kellékeket - különböző méretű trombitákat, mókás kalapokat - árusítók a belvárosban is. Szombat éjjel Csavard fel a Fő teret! címmel városi bulit rendez az Agora Szombathelyi Nkft. és az önkormányzat. Az év utolsó napján 22 órától a Retroleum zenekar szórakoztatja a nagyközönséget, éjfél után 10 perccel lézershow is várja majd az érdeklődőket a Fő téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában