Magyar falu program

2022.12.09. 18:30

Felújítás és pormentesítés Borgátán

Öt utca újult meg és vált pormentessé a borgátai fürdőtelepen a Magyar falu program támogatásával – pénteken ünnepélyesen átadták mindet.

Tóth Katalin

Gőcze Zsanett és V. Németh Zsolt a Táborhely utcában

Fotó: © Unger Tamás

Sikerrel pályázott és nyert mintegy 45 millió forintot Borgáta a Magyar falu program idei Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása elnevezésű pályázatán. Gőcze Zsanett polgármester a pénteki átadón megköszönte a jelen lévők – kivitelezők, pályázatíró – szakmai segítségét. V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos a falu különleges helyzetét hozta szóba: a településtől elkülönülve, mégis azzal együtt működik az üdülőtelep, amelynek fejlesztései elé az elmúlt évtizedekben akadályok gördültek. A Magyar falu programban azonban – mint mondta – olyan felújításokra is lehetőség van, amelyek üdülőterületet érintenek, ami indokolt is, hiszen a falu sorsa, jövője összeforrt a fürdővel, másrészt számos lakónak ott van a bejelentett tartózkodási helye. A fejlesztés második ütemében újult meg a most átadott öt utca, név szerint az Akácos, a Vadvirág, a Napsugár utca, a Gesztenye köz és a Táborhely utca burkolata. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában