Megújult

2022.12.02. 21:06

Felújították a nádaljai temető ravatalozóját

Megújult a horvátnádaljai temető ravatalozója: a körmendi önkormányzat mintegy kilencmillió forintot biztosított a 2022-es költségvetés terhére a településrészen található temető ravatalozójának felújítására.

Markó Petra

Kilencmillió forintból korszerűsítették az épületet

Forrás: Markó Petra

A napokban befejeződött beruházással kapcsolatban sokrétű munka zajlott. Felújították a tetőszerkezetet – új gerendázattal, lécezéssel, cserépfedéssel –, a tetőszerkezet páraáteresztó fóliát kapott, az ereszrészt pedig új deszkázattal látták el. A fentieken túl a pénzügyi forrás révén lehetőség nyílt az ereszcsatorna teljes cseréjére, és a nyílászárókat is újakra cserélték. Jutott pénz homlokzatfelújításra, a külső és belső falfelületeket lefestették, a farészeket lazúrréteggel tették ellenállóbbá és szebbé. Az épület mellett egy betonjárdát alakítottak ki, egy új padot is telepítettek. – A munkálatoknak köszönhetően egy, a korábbinál jelentősen jobb állapotú épülettel gazdagodott a nádaljai közösség – hangsúlyozta lapunknak Bebes István, Körmend polgármestere, aki hozzátette azt is, hogy van még feladat a temetőnél, így a jövőben további munkálatokra számíthatnak a településrészen élők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában