Program

2022.12.05. 15:43

Fogadj örökbe egy papot! címmel indít imahálót lelkipásztoraiért a Szombathelyi Egyházmegye

A program december 10-én, Boldog Brenner János egyházmegyei ünnepén indul.

Tóth Judit

Forrás: Pixabay

A Szombathelyi Egyházmegye hívői kezdeményezésre közös imába kezd papjaiért. A cél, hogy az egyházmegye minden jelenlegi és leendő lelkipásztorát lelkileg fogadja örökbe valaki, aki egy éven keresztül kíséri őt lélekben, imádságban. Az imádkozó személy vállalja, hogy minden nap elimádkozza egy papért vagy papnövendékért – akit nem ő választ, hanem nevét ajándékba kapja – a közös napi imát, emellett pedig lehetősége szerint alkalmanként további imákat és áldozatokat vállal érte.

Istenre bízzák, hogy az imakísérést vállaló személy kinek a nevét kapja, és ezzel együtt minden imádkozótól titoktartást is kérnek, hiszen ebben a vállalásban nem a személyes kötődés a fontos, hanem az imádságos elköteleződés.

A papságért végzett ima gyakorlata Kis Szent Terézhez vezethető vissza, aki rendszeresen imádkozott a papokért, különösen megszentelődésükért. 

Az imában való elköteleződés egy évre szól, de évről évre újra vállalható lesz. Minden decemberben újabb pap fogadható majd örökbe. A program december 10-én, Boldog Brenner János egyházmegyei ünnepén indul el a Székesegyházban: ekkor lesz először lehetőség kihúzni annak az atyának a nevét, akit a következő évre Isten a hívők szívére bíz.

A kezdeményezéshez később is lehet csatlakozni. A Pasztorális Iroda folyamatosan fogadja a jelentkezőket, akiknek postai úton juttatják el a véletlenszerűen kiválasztott atya nevét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában