Kézművesek

2022.12.02. 21:23

Gyerekprogramokra gyűjtöttek a vásáron

Tavaly alakult meg a Répcelaki Szent István Alapítvány Szorgos kezek nevű kézművescsoportja. A főként asszonyokból álló társaság saját kézműves-összejöveteleiken túl már gyermekeknek is tart foglalkozásokat – ezek finanszírozására szerveztek adománygyűjtő vásárt tegnap a katolikus templomban. Támogatóik felajánlásukért cserébe karácsonyi díszek között válogathattak.

Polgár Patrícia

Molnár Lászlóné, Bokor Kálmánné, Könczölné Bernáth Ilona és Szoporyné Szabó Piroska ünnepre hangoló portékáikkal

Forrás: Polgár Patrícia

A répcelaki katolikus plébánia kézművescsoportja tavaly októberben alakult meg, főként hölgyek alkotják a közösséget. – A legtöbben nyugdíjasok vagyunk, sokan már egyedülállók, úgy éreztük, kell a lelkünknek, hogy a rendszeres összejöveteleken találkozhassunk egymással – fogalmazta meg Szoporyné Szabó Piroska, a Répcelaki Szent István Alapítvány elnöke. Tavaly Márton-nap alkalmából tartottak először vásárt. Idén is készültek portékák akkor is. A kézművesek szezontól függően hathetente vagy éppen akár egy héten többször is összegyűlnek. A tegnapi vásáron kínált portékák elkészítésébe sok munkaórát fektettek. A legtöbb díszt együtt, a templom közösségi termében készítették, a mézeskalácsok viszont idén otthon sültek. Az asszonyok ezúttal a templom előtti térre hirdették meg pénteki vásárukat, ám a hóesés „beparancsolta” őket a templomba, még meghittebb miliőt adva ezzel az adománygyűjtésnek. A templom bejáratánál kis asztalka fogadta az érkezőket – a rajta elhelyezett portékák ízelítőt adtak a vásár kínálatából. A támogatók karácsonyi díszek, mézeskalácsok, koszorúk, horgolt angyalkák és textilből készült áruk között válogathattak – az, hogy milyen összeget dobnak be cserébe a becsületkasszába, a szívükre és a jó szándékukra volt bízva. A hölgyek örömmel mesélték: egyre több felkérés érkezik hozzájuk a városból, hogy tartsanak kézműves-foglalkozásokat a gyerekeknek, a hétvégén például egy játszóházi délután vendégei lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában