Magyar falu program

2022.12.29. 20:30

Harmincmillióból újították fel az orvosi rendelőt Kisunyomban

Teljes körű rekonstrukció eredményeként, a Magyar falu programban elnyert támogatásból szépült meg a kisunyomi orvosi rendelő.

VN

Korszerű körülmények. Szemben V. Németh Zsolt

Fotó: Cseh Gábor

"Boldogságunk kilenctized része kizárólag az egészségünkön nyugszik" - idézte Arthur Schopenhauer filozófust a felújított orvosi rendelő átadásakor V. Németh Zsolt Kisunyomban. Az épületen nagyszabású átalakítási munkákat végeztek az elmúlt hónapokban - erre is utalt beszédében a miniszterelnöki biztos. 

Mintegy 30 millió forintot nyert a helyi önkormányzat tavaly decemberben a Magyar falu programban az 56 négyzetméteres épület rendbetételéhez, és mint azt Szekeres Zsuzsanna korábbi polgármestertől megtudtuk: már januárban hozzáláttak a munkákhoz annak érdekében, hogy az építőanyagárak folyamatos emelkedése ne veszélyeztesse a beruházás befejezését. A többi között külön helyiséget alakítottak ki a háziorvos számára, cserélték a nyílászárókat és akadálymentesítették a rendelőt. A térség országgyűlési képviselője utalt arra is: a koronavírus-járvány még inkább előtérbe helyezte az egészségügyi intézmények fejlesztésének, felújításának fontosságát. A gyógyításban természetesen kulcsszerepe van a szakszemélyzetnek, de a modern, rendezett körülmények is növelik a bizalmat. 

- Valljuk be, a saját egészségünkkel nem törődünk annyira, mint az autónkkal - hangsúlyozta V. Németh Zsolt, aki egyúttal arra biztatta a kisunyomiakat (is), hogy egészségük megőrzése érdekében vegyenek részt a szűrővizsgálatokon és fogadják meg azokat az életvezetési tanácsokat, amiket az orvostól itt kapnak. A felújított orvosi rendelőt Zakó Jenő plébános áldotta meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában