Ilyen volt 2022

2022.12.29. 16:00

Hermetikusan körbezárt embercsempészek, halálos baleset, nem voltak gondok, iskolai bántalmazás, megszorítás - Ez történt szeptemberben

A 2022-es év múltidéző sorozatát a fontosabb szeptemberi történésekkel folytatjuk. Mutatjuk!

vaol.hu

Nagy erőkkel vonultak a rendőrök az egyik szombathelyi áruházhoz - Legalább hat jármű vette körbe az embercsempészek autóját

A szeptemberi összegzésünket, egy a hónap végi történéssel kezdjük: harmincadikán számoltunk be arról, hogy két embercsempészt tartóztattak fel a rendőrök Szombathelyen.

Olvasónk juttatott el egy felvételt szerkesztőségünkbe pénteken a késő délelőtti órákban. A fényképen jól látható, legalább hat rendőrjármű sorakozott fel az egyik szombathelyi áruház előtti forgalmas útszakaszon, ahol egy szürke egyterű személyautót álltak körbe. 

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján az egyenruhások 2022. szeptember 30-án a délelőtti órákban, a Repülők útján állítottak meg egy szlovák forgalmi rendszámú személygépkocsit, amelyet egy török állampolgárságú férfi vezetett, akivel egy szlovák állampolgár is utazott – kaptuk meg a hivatalos választ.

Markusovszky-kórház szülészet: tényleg gondok vannak?

A közösségi oldalon rendszeresen kapnak szárnyra híresztelések. Szerkesztőségünk utánajár ezeknek, és megszólaltatjuk az érintetteket. Így tettünk akkor is, amikor egy napvilágot látott bejegyzés kapcsán fordultunk prof. dr. Nagy Lajoshoz, a Markusovszky-kórház főigazgatójához. A főigazgató válaszlevelében így reagált:

„Megkeresésére válaszolva tájékoztatom Önt, hogy kórházunk érintően semminemű valóságalapja nincs a „Csak szólok! A szülészet-nőgyógyászati ellátásban csak ezen a héten elesett Szombathely, Veszprém és a Szent Imre Kórház” tartalmú internetes bejegyzésnek.

Kórházunkban folyamatosan, zavartalanul, az eddigiekben megszokott rendben biztosított a szülészet-nőgyógyászati ellátás. A közzétett bejegyzés kórházunk vonatkozásában téves információn alapul, és sajnálatos, hogy közzététele alkalmas a lakosság félretájékoztatására, alaptalan riadalom keltésére." 

Halálos baleset történt az egyik büki telephelyen

Egy büki telephelyen végzett kanyarodási manővert egy járműszerelvény, melynek során elütött egy nőt – adtunk hírt a tragédiáról. 

A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.  Információink szerint egy középkorú nő vesztette életét, akinek az élettársa is a gyárban dolgozott.

Vihar és felhőszakadás Vas megyében - Kidőlt fák, lecsapott a villám, folyamatosan vonultak a tűzoltók

Szeptember 15-én, rövid idő alatt nagy mennyiségű eső esett. Ez pedig elég nagy káoszt okozott a megyeszékhelyen. Idézet a tudósításból: „Szombathelyen csütörtök délután 2 óra után néhány perccel érkezett meg a vihar, ami rövid idő alatt jelentős csapadékot hozott. A Széll Kálmán és a Nádasdy Ferenc utcák kereszteződésében felgyülemlett a hirtelen leesett esővíz, ami megnehezíti a közlekedést”.

Emlékeznek, ezen a napon ez is történt?: „Szombathely déli részének nagy területén ment el az áram csütörtök délután, mikor villámlással kísérve felhőszakadás csapott le a térségre. Szombathely egy részén az mobilinternet-szolgáltatás is akadozik.”

Iskolát kellett váltania, két évig bántották társai a Vas megyei gyermeket - Az édesanyával és egy szakemberrel beszélgettünk

Új iskolában kezdett most egy Vas megyei gyermek, akit két éven át bántalmaztak a társai, az anyuka elbeszélése szerint, az osztálytársak viselkedését a pedagógus generálta, megerősítette.

A kiközösítést, zaklatást talán az indította el, hogy a gyermek lassabban haladt a tanulásban, a pedagógustól nem kapott megfelelő segítséget, sőt hagyta, hogy a többiek bántsák, az osztály előtt kijelentette, hogy a gyerek hazudik, több alkalommal megszégyenítette az osztálytársai előtt– mesélte az édesanya. - Ez a pedagógusi magatartás lehetővé tette, hogy következmények nélkül folytathassák a szóval való bántalmazást, majd a helyzet tettlegességig fajult, kétszer is megverték, többen ütlegelték egyszerre, durva szavakat kiabáltak rá.

Hatósági áron jár a fa - A Vas megyei megrendelőknek kiszállítják a tüzelő alapanyagát

Újabb rendkívüli intézkedést hozott a kormány az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energia- és gázválság ellensúlyozására és a magyar családok rezsicsökkentésére: háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter hengeres tűzifa alapanyag vásárolható hatósági áron az állami erdőgazdaságoktól, így a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-től is.

Megszorítások Szombathelyen: bezárják a Savaria mozit is

Szombathely takarékossági programjavaslatáról tett bejelentést dr. Nemény András polgármester. A program 74 pontból áll, húsz céget, intézményt és magát az önkormányzatot is érinti. Nagyjából másfél milliárd forint megtakarításra számít a város, ha véghez is tudják vinni.

Megtartják óvodáik és bölcsődéik működését, ahogy korábban, úgy ezentúl is 22 Celsius fok lesz a csoportszobákban. A közvilágítás is működni fog, ebben sem lesz csökkenés. Valamennyi munkahelyet is megtartják, a csomag nem arról szól, hogy leépítik dolgozóikat. Októbertől, a fűtési szezon idejére bezárják a Savaria mozit, a Smidt Múzeumot és a Schrammel Múzeumot. A Savaria Szimfonikus Zenekar innentől kezdve a sportházban működik majd. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában