A közösség ereje

2022.12.23. 19:03

Járdaavató a falukarácsonyon - Kurucz József házánál ünnepeltek a balogunyomiak - fotók, videó

Szenteste előestéjén Kurucz József fényfüzérekkel díszített háza nyújtotta a tökéletes hátteret a falu ünnepi eseményének: felújított járdaszakaszt adtak át és karácsonyi jókívánságaikat is kifejezték egymásnak az itt élők.

Tömböly Ágnes

Fotó: Cseh Gábor

Mintegy 25 millió forintból újították fel a Vörösmarty Mihály utca 400 méteres járdaszakaszát Balogunyomban. A beruházáshoz egyrészt a Belügyminisztérium tavalyi pályázaton elnyert, csaknem 20 millió forintos támogatása nyújtott forrást, másrészt ahhoz mintegy 4-4,5 millió forinttal hozzájárult az önkormányzat is – tudtuk meg Tarsoly Alfonz polgármestertől. A faluvezető kiemelte azt is, hogy a helyreállított szakasz a vasútállomást és a 86-os utat köti össze, így ezen a részen biztonságosabbá válik a gyalogos közlekedés.

- Fontos, hogy a kormány, a Belügyminisztérium pályázatain vagy a Magyar falu programban, ha ügyes egy települési önkormányzat, akkor jelentős összegekre tud szert tenni, és abból a járda- és útfelújításokat el tudja végeztetni. De ennél talán sokkal fontosabb az az élő közösség, ami megmutatja az erejét, a jelenlétét. Ez történik ma este itt, a balogunyomi falukarácsonyon is – mondta dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője. Majd példaként a Balogunyom és Szombathely közötti kerékpárút megépítését említette, ami – ahogy fogalmazott – a politikai manipulációk ellenére is elkészült, és azt várhatóan január közepétől már használhatják a biciklisek: - Ne felejtsük el, hogy háromezer ember aláírása van e beruházás mögött, ami több, mint Balogunyom község teljes lakossága. Ennyit jelent egy közösség ereje – hangsúlyozta Hende Csaba, utalva arra az aláírásgyűjtésre, amit Mohos Géza helyi képviselő indított.

A falu felújított járdaszakaszát Zakó Jenő katolikus plébános áldotta meg, majd zsíros kenyér, tea és forralt bor mellett jó hangulatban, szeretetteljes légkörben ünnepeltek a balogunyomiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában