Segíteni jó

2022.12.19. 13:00

Kárpátaljára viszik az Angyalbatyukat - A Derkovits iskolások idén is sok adományt gyűjtöttek a karitásznak - fotók

Átadták hétfőn a Derkovits Gyula Általános Iskola diákjai által összegyűjtött adományokat a Szombathelyi egyházmegyei Karitásznak, amely a kárpátaljai gyerekeknek szállítja az ajándékot.

Merklin Tímea

Forrás: Cseh Gábor

Két hétig szervezték a gyűjtést a karitász felhívására reagálva, elsősorban tartós élelmiszereket, de ruhaneműt és játékszereket is – tudtuk meg Reichert Judit igazgatónőtől, aki azt is hozzátette: osztályfőnöki órán rendszeresen „érzékenyítik” a gyerekeket a segítségnyújtásra, mert a másokon való segítés egy nagyon jó nevelési lehetőség a szülőkkel együttműködésben. 

– A karácsony előtti gyűjtés hosszú évek óta hagyomány az iskolában, mindig szép eredménnyel. Idén szkeptikusak voltunk, hogy összejön-e kellő mennyiségű adomány, hiszen mi is nehéz helyzetben vagyunk, de megint győztünk, győztek a gyerekek, a szülők, a Derkó – fogalmazott Móroczné Bölcskei Györgyi tanárnő, a gyűjtés koordinátora.  

Tuczainé Régvári Marietta az adomány átvételekor felidézte: már a Covid előtt három-négy évvel ezeleőtt is együttműködtek a Derkovits iskolával, óriási adományátadó ünnepségek voltak itt akkor, a gyerekek műsorral is készültek. Volt olyan év, amikor Bodorkós Imre atya Jánosházára és a környékbeli tizenkét településre vitte az ajándékokat, egy másik évben Orsós Zoltán atya Celldömölk-Alsóságra, Nemeskocsra, Bobára. Most pedig a karitász busz Kárpátaljára viszi a tartósélelmiszert és az Angyalbatyukat, amiket a tanulók készítettek, Szkoropádszky Péter atya veszi át, és osztja ki a magyar gyerekeknek.  

Megkérdeztünk derkós diákokat is az adományozásról.  Németh Márton elmondta, hogy szeretettel gondol azokra, akiknek nem adatik meg, hogy családban éljenek, és otthoni karácsonyfánál örüljenek az ajándékoknak. Sodics Tamás is lelkesen gyűjtött, belegondolt abba, hogy nem lenne azoknak a gyerekeknek a helyében, és úgy véli, ki kell őket segíteni minden egyes alkalommal, amikor tudjuk, és ezt leginkább összefogással lehet elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában