Ünnep

2022.12.01. 19:21

Kertvárosi advent - Az első vasárnapon a Tubize téren gyűltek össze a Sárváriak

Az első adventi vasárnapon a Tubize téren szervezte meg az önkormányzat az első Kertvárosi Advent nyitórendezvényét. Hagyományteremtésnek lehetünk tanúi – vagy éppen résztvevői az ünnepi várakozás heteiben.

Pajor András

A Vármelléki óvoda Bocskai utcai óvodásai léptek fel a Kertvárosi Advent nyitónapján

Forrás: Pajor András

A Kertvárosi Advent első gyertyagyújtásán a megjelenteket Szabó Zoltán és dr. Máhr Tivadar alpolgármesterek fogadták. Szabó Zoltán köszöntőjében elmondta, már tavaly felmerült a Kertvárosi Advent ötlete, az idén pedig a nehézségek közepette még fontosabbnak érezték, hogy a kertvárosiakat megszólítsák egy adventi rendezvénysorozattal. Szabó Zoltán örömének adott hangot, hogy a fellépők – akik egytől egyig sárváriak – az első szóra elfogadták a meghívást. Az első gyertyagyújtást a Sárvári Vármelléki Óvoda Bocskai utcai telephelyén működő csoportok műsora kísérte. A sárvári Posta téren régi hagyomány az adventi program. A belvárosi karácsonyfa mellett a szombati gyertyagyújtások alkalmával helyi civil szervezetek adnak műsort, erősítve a reményt és a bizakodást a nehéz időkben. A Rábasömjéni Advent hagyománya is folytatódik Sárváron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában