Felújítás

2022.12.12. 19:04

Komfortos és energiatakarékos - Kormányzati forrásból újulhatott meg a nagysimonyi óvoda- videó

Padlást és homlokzatot szigeteltek, nyílászárókat és kazánt cseréltek, festettek, új padlóburkolatot rakattak, és kibővítették az épületet egy hetven négyzetméteres terasszal – mintegy 27 millió forintnyi kormányzati forrásból újult meg az óvoda.

Cseh-Egyed Bernadett

Ágh Péter és Lábos András az óvoda előtt

Forrás: Ohr Tibor

Lábos András polgármester elmondta: régóta vártak erre a felújításra, de most igazán jókor valósult meg, hiszen várhatóan mintegy harminc százalékkal csökken az épület rezsiköltsége. Szólt arról is, ismét emelkedik a gyermeklétszám a faluban: míg tíz évvel ezelőtt meg kellett szüntetniük egy csoportot, most éppen elférnek egyben – már a következő indításán gondolkodnak. 

Ágh Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője hozzátette: a Magyar falu programban számos beruházás megvalósulhatott Nagysimonyiban, jó példa erre a járdafejlesztés, a ravatalozó megépítése, orvosi eszközök beszerzése, de jutott kormányzati forrás templomfelújításra, civil szervezetek támogatására és a felelős állattartás elősegítésére is. Nagy eredmény, hogy központi forrásból a gyermekek második otthona is megszépülhetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában