Körkép

2022.12.29. 14:00

Körbejártunk Szombathelyen, megnéztük: mi a helyzet virsli- és pezsgőfronton

Ezt is, azt is viszik. Készletből nincs hiány.

Bege Botond

Márkus Anita boltvezető

Fotó: © Cseh Gábor

Márkus Anita boltvezetőtől megtudtuk, továbbra is sokan választják a virslit szilveszterre, leginkább a debreceni és a roppanós virsli fogy, de a töltött és a bőrös húsokat is sokan keresik. Árak tekintetében a legolcsóbb az 1600 forintos a műbeles virsli, 3000 forint a kategória csúcsa; a szafaládé kilója akciósan 2400, a debreceni pedig 2600 forintba kerül. A bőrös karaj 2700 forint, a bőrös comb 2500 forint, töltött karaj pedig 3500 forintba kerül.

A boltvezető azt tapasztalta, hogy már szerdán elkezdtek bevásárolni az emberek, de csütörtökre és péntekre várják a legnagyobb forgalmat.

Ottjártunkkor épp roppanós virslit vásárolt Horváth Imre Körmendről. Már három éve ezt a fajtát vásárolják, szilveszterre is. 

© Cseh Gábor
Halász Tamás borszaküzlet-vezető
Fotós: © Cseh Gábor

Halász Tamás borszaküzlet-vezető többek közt elmondta, hogy egyre inkább kezd elterjedni a pezsgőfogyasztás nálunk, hiszen a tavalyi évhez képest idén sokkal többen vásároltak pezsgőt, nemcsak a szilveszteri időszakra, hanem egész évben. Ilyenkor természetesen megnő az átlagfogyasztás. A beszerzéssel nem volt probléma.

Árak tekintetében a már lassan szokásosnak mondható 15-20%-os emelkedés itt is érezhető. Az elmúlt években a borok és pezsgő ára nem igazán nőtt, csupán az elmúlt pár hónapban indultak meg felfelé az árak. A belépő kategória  1500 forint körül mozog, a középkategória 3500 forint környéke, de aki többet szeretne adni, az nyugodtan választhat több mint 20 000 ezer forintos pezsgőt is. Mint megtudtuk, a vásárlók inkább a közép- és felső kategóriát választják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában