Témahét

2022.12.30. 12:00

Közös séta és tápadomány - Sikert aratott az állatvédelmi témahét, a vállalások folyamatban

Rendkívül nagy érdeklődés mutatkozott december 5. és 9. között az állatvédelmi témahét iránt: közel 1200 oktatási intézményből több mint 130 ezer gyermek tanulhatott az állatok világáról és a felelős állattartásról, közölte az Igazságügyi Minisztérium.

Vas Népe

A gazdátlan állatok megmentésére vállalkozó szervezetek támogatására buzdítanak

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

A témahéttel az óvodás- és iskoláskorú gyermekek szemléletformálását célozták, kialakítva a belső motivációt a cselekvő állatvédelemre. A témahéthez 2023. január 31-ig tartó kampányok is kapcsolódnak. A TeSétáltasd! olyan mozgalom, amely mind a kutyáknak, mind a gyermekeknek, pedagógusoknak, szülőknek nyújt szabadidős tevékenységet, amivel nagyban hozzájárulnak a gazdátlan és gazdás állatok jóllétének megteremtéséhez. A menhelyeken dolgozó önkéntesek időhiánnyal küzdenek, ezért a kampány hatalmas segítséget adhat a civil állatvédő szervezeteknek. 2023. január 31-ig a szervezők, a szülők, a pedagógusok és a gyermekek segítségével szeretnének összegyűjteni 10 ezer, kutyával sétált kilométert. Sétálni lehet menhelyen élő, gazdátlan kutyával és saját kutyával egyaránt. A TeAdományozz! kampánnyal arra szeretnék buzdítani a diákokat és pedagógusokat, hogy a közelükben lévő, gazdátlan állatokat ápoló szervezeteket támogassák lehetőségükhöz mérten tápadománnyal. 2023. január 31-ig a szervezők, a szülők és a pedagógusok segítségével szeretnének összegyűjteni legalább 5 ezer kiló tápadományt. Elszámolható az október 4. és január 31. között gyűjtött táp mennyisége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában