Régi gond oldódott meg

2022.12.16. 19:22

Már nem a víz lesz az úr – befejeződött a csapadékvíz-elvezetés fejlesztése Merseváton

Mintegy 273 millió forintból újult meg a csapadékvíz-elvezetés a település öt utcájában. Az uniós forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően régi gondja oldódott meg a lakóknak.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Ohr Tibor

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék többször okozott már gondokat Merseváton: a víz befolyt a pincékbe, elárasztotta az utakat. Csillag Albert polgármester 2015 óta dolgozott a csapadékvíz-elvezetés fejlesztésén, amelyre végül a Terület- és településfejlesztési operatív programban nyílt rá pályázati lehetőség – a Vas Megyei Önkormányzattal konzorciumban. Az elnyert 270 millió forintból öt utcában valósult meg a beruházás. Ezen a részen található a község sportpályája és -öltözője, művelődési háza, illetve 123 lakóház.

A hivatalos átadón részt vett Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője és Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. Vidám műsort adott a helyi asszonykórus és felléptek a településen élő gyermekek is. – Hazai és uniós források felhasználásával számos fejlesztés valósult meg az elmúlt években Merseváton – mondta Ágh Péter, majd hozzátette: a megyei önkormányzat által koordinált Top-os pályázatok gyermekekkel és idősekkel foglalkozó helyszínek mellett a csapadékvízelvezetésre is komoly forrást adott. A kormány Magyar falu programja pedig útfelújításra, rendelőre, temetőre, civileknek, kisboltra juttatott támogatásokat. A mostani alkalommal átadott csapadékvíz-elvezetési beruházás régi problémákra ad megoldást, az itt élők érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában