Magyar falu program

2022.12.06. 14:00

Megújult a ravatalozó Nagysimonyiban - fotók

Átadták a település új, kormányzati támogatással megépült ravatalozóját a községi temetőben. Régi vágya vált valóra ezzel az itt élőknek. 

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Cseh Gábor

Az előző, 1962-es építésű, palatetős, dómoszlopos ravatalozó a maga korában korszerűnek számított, a hat évtized alatt azonban állapota leromlott: a vakolat potyogott, a tető beázott. Lábos András polgármester beszédében emlékeztetett: a hatvan év alatt mintegy 2100-an indultak innen utolsó útjukra. Az új épület megvalósítására a Magyar falu program támogatása révén nyílt lehetőség. Az új létesítmény esztétikus és praktikus, harmonizál a környezetével. A jövőbeni tervek között szerepel a kapuk és a kerítés rendbetétele, a temetőn belül járdák kiépítése és padok telepítése is. 

- Az Orbán Viktor miniszterelnök által elindított Magyar falu program a kistelepülések fejlődését, fejlesztését segíti. Ekkora mértékű beruházásokat önerőből nem tudnának megvalósítani – hangsúlyozta Ágh Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, aki a jövőben is bízik a közös munka eredményességében Nagysimonyiban. Hozzátette: a temető felújítása mindig fontos ügy, mert egyrészt a méltó búcsú helyszíne, másrészt tükrözi a falu állapotát is: azt, hogy miként viszonyul az elhunyt szeretteihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában