Örökbefogadó

2022.12.01. 13:47

Mélyszegénységben élő gyermekek óvodáját támogatja a nárai esküvőszervező

Szabó-Böröndy Andrea tavaly lett „örökbefogadója” egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kis település óvodájának. Andrea idén is gyűjtést szervezett az óvoda javára – egy furgonnyi adományt juttatott el Sátára. A kis borsodi faluban szükség van a segítségre: az óvodába járó félszáz gyermek többsége csak ott ehet bőséges, tápláló ételt.

Polgár Patrícia

Forrás: Szabó-Böröndy Andrea

A náraiban élő esküvőszervező tavaly októberben jelentkezett az Örökbe Fogadok Egyesület felhívására, akik a sátai óvoda támogatásával bízták meg. Tavaly is és idén is felvette velük a kapcsolatot, megkérdezte, mire van szükségük – ezt követően pedig adománygyűjtést indított a javukra. Idén októbertől kezdve rengetegen mozdultak meg a kérésére: 30-35 helyről érkezett ruha, játék és tisztítószer felajánlás. Adományként kaptak még harminc mikuláscsomagot, húszat pedig nárai anyukákkal közösen állítottak össze – tudtuk meg Andreától.

Andrea szerdán hajnalban indult útnak egy megtömött furgonnal, hogy leszállítsa az adományokat az óvodának. Az autót egy szombathelyi vállalkozás biztosította számára, ők állták az útiköltséget is. Egy uraiújfalui vállalkozó pénzadományából az óvoda mindkét csoportjának jutottak játékok a karácsonyfa alá.

© Cseh Gábor
Forrás: Szabó-Böröndy Andrea

Az esküvőszervező elmondta: hatalmas segítséget jelent az óvodának az ilyen fajta támogatás. Idén 49 kisgyermek jár oda, akiknek a 90 százaléka rászoruló család gyermeke, sokan közülük mélyszegénységben élnek. - Sok kisgyermek számára az óvoda biztosítja a kellő táplálékot. Amíg ott ott vannak legalább van mit enniük – fogalmazta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában