Főkonzul

2022.12.03. 08:00

Mézes reggelivel kínálták a gyerekeket - Metka Lajnscek asszonyt fogadták Körmenden

Az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola 3. évfolyamos diákjai a Szlovén Köztársaság szentgotthárdi főkonzulját, Metka Lajnscek asszonyt fogadták.

Markó Petra

Középen Metka Lajnscek főkonzul

Forrás: Markó Petra

Prezentációval színesített beszélgetés során megismertették a tanulókkal Szlovénia értékeit, természeti szépségeit és a méhtenyésztés érdekességeit. A látogatás apropóját a Szlovén Méhészszövetség kezdeményezte, hogy felhívja a gyerekek figyelmét a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra, illetve fókuszba akarták helyezni a helyi, minőségi élelmiszerek fogyasztását. A méz egészségre gyakorolt hatását is szerették volna bemutatni, ezért egy hagyományos szlovén mézes reggelivel kínálták a diákokat. A rendezvény vendége volt Bebes István, Körmend polgármestere, aki Szlovénia és Körmend kapcsolatára utalva érdekes kérdéseket tett fel a gyerekeknek, a legügyesebbeket pedig könyvjutalomban részesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában